Yaris WRC trotseert onherbergzaam gebied in WRC 2017 Rally van Argentinië

Insiders zijn het roerend eens: de Rally van Argentinië was de allerzwaarste uit het WRC 2017 rallykampioenschap tot nu toe. We zijn dus blij met onze beide top 10-noteringen! En check die spectaculaire beelden!

Echt geen makkie

De Rally van Argentinië (27-30 april 2017) van het World Rally Championship 2017 (WRC 2017) was loodzwaar. Vier dagen lang rallyrijden onder de meest uitdagende condities. En als klap op de vuurpijl op de finaledag de klassieke en loodzware onderdelen ‘El Condor’ en ‘Giulio Cesare’, gekenmerkt door woest, onherbergzaam gebied met hoge hoogtes. Nee, het was dit keer echt geen makkie voor de Toyota Yaris WRC, ondanks zijn enorme vermogen van ruim 297 kW/380 pk en fantastische coureurs.

yaris_wrc_2017-1

Keurige top 10-plekken

De Toyota Yaris WRC met nummer 10 eindigde uiteindelijk als 5de. Het is de auto van coureur Jari-Matti Latvala en navigator Miikka Anttila. De Toyota Yaris WRC met nummer 11 van coureur Juho Hänninen en navigator Kaj Lindström finishte twee plaatsen achter hun teamgenoten. Twee keurige top 10-plekken dus waarmee ons raceteam Toyota GAZOO Racing de 3de plaats in het algemeen klassement handhaaft. En coureur Latvala blijft in het rijdersklassement op een sterke 2de plek staan.

yaris_wrc_2017-2

Fantastisch

Tommi Mäkinen, WRC-veteraan en teamleider bij Toyota GAZOO Racing: “Beide coureurs hebben het fantastisch gedaan, vooral gezien de extreem uitdagende condities waarmee ze geconfronteerd werden. We zijn heel blij met het eindresultaat en met de informatie en kennis die we over de Yaris WRC hebben verkregen onder de unieke omstandigheden van deze loodzware rally.”

yaris_wrc_2017-3

Droomdebuut

De Yaris WRC maakte een droomdebuut door eerder de Rally van Monte Carlo te winnen, traditiegetrouw de openingsrally van het WRC. En ook in de hierop volgende Rally van Zweden overtuigde de Yaris WRC; hij pakte zelfs het goud! In de Rally van Mexico werden we 6de en 7de. Na de Rally van Corsica konden we het erepodium net niet aanraken; met een verschil van slechts 0,1 seconde in vergelijking tot nummer 3.

De volgende keer dat de Yaris WRC in actie komt, is tijdens de Rally van Italië (8-11 juni 2017) op het eiland Sardinië.

bron: www.blog.toyota.nl

Laat wat van je horen