Yaris wint eco-marathon: 1 op 25,6!

MPG marathon

Pech voor Shell. En BP. En Texaco. Onze nieuwe Yaris vindt benzine vies. Als een kleuter die een hoestdrankje moet slikken, zo slikt onze Yaris benzine: zo min mogelijk. Tijdens de Britse eco-marathon reed de Yaris 563 kilometer op een halve tank benzine. Hij was daarmee daarmee niet alleen de zuinigste auto in zijn klasse, maar ook aanmerkelijk zuiniger dan onze officiële fabriekscijfers.

De nieuwe Toyota Yaris verbluft met zijn lage verbruikt tijdens een Britse eco-marathonTijdens de ALD Automotive/SHELL Fuel Save MPG-marathon in Groot-Brittannië verbruikte de nieuwe Yaris 3,9 liter op 100 kilometer. Na 563 kilometer was er exact 23,2 liter uit de tank verdwenen. De auto reed op een liter benzine 25,6 kilometer ver, wat 23 procent zuiniger is dan volgens de officiële verbruikscijfers. Als het team de prestatie had voortgezet had de Yaris ruim 1.000 kilometer kunnen rijden op één volle tank! De verbruikscijfers doen eerder denken aan (de fabrieksopgave van) een compacte diesel.

De nieuwe Yaris in de zuinigheidsrace had Toyota’s 1.0 VVT-i-motor onder de kap. De driecilinder won meerdere keren de Engine of the Year Award.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen