Yaris Full Hybrid in Geneve

Yaris Full Hybrid 2012 photo Toyota

Het was even puzzelen hoe we onze Full Hybrid techniek in de Yaris konden krijgen. Maar daar zijn we inmiddels uit. We presenteren op de Gevena Motor Show daarom vol trots de Full Hybrid Yaris.

Het was even puzzelen hoe we onze Full Hybrid techniek in de Yaris konden krijgen. Maar daar zijn we inmiddels uit. We presenteren op de Gevena Motor Show daarom vol trots de Full Hybrid Yaris. En hoewel ‘ie nog als concept wordt gepresenteerd, laat het in Pearl White gespoten model duidelijk zien hoe ‘ie er bij zijn introductie medio 2012 uit gaat zien: strak gesneden van buiten, mooie materialen van binnen en een slagje groter dan de huidige Yaris. Onder de motorkap ligt voor het eerst een gedownsizede Full Hybrid aandrijflijn. Dat deze Toyota straks in aanmerking zal komen voor vrijstelling van BPM en MRB en een bijtelling van slechts 14% staat daarom wel vast.
 
Hoofdpijn
Hoewel we nog niets los willen laten over specificaties en prestaties, willen we je wel verklappen dat ze de concurrentie hoofdpijn gaan bezorgen. Want dankzij de Full Hybrid techniek krijgt deze Yaris een ontzettend laag verbruik en stoot ‘ie belachelijk weinig uit terwijl zijn prestaties krachtig zijn en het comfort hoog is.
Het benzineverbruik wordt onder meer gedrukt door de turbulentie te minimaliseren. De scherpe voorspoiler, een geïntegreerde achterspoiler en speciale 18 inch wielen geven de conceptauto niet alleen een krachtig uiterlijk, maar zorgen ook voor een beperkte luchtweerstand.

Downsizing zonder in te leveren
De aandrijflijn van de Full Hybrid Yaris concept is stevig onder handen genomen om hem compact genoeg te maken voor gebruik in een B-segment auto. Bovendien heeft Toyota zijn bekende Full Hybrid aandrijflijn (voor het eerst!) gedownsized om het vermogen aan te passen aan de vraag naar vermogen in dit segment. Desondanks doet de verfijnde aandrijflijn met standaard CVT automaat geen concessies op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, prestaties, binnenruimte en bagageruimte.

Zonnecellen zorgen voor airconditioning
Het volledig dak van deze Toyota Full Hybrid Yaris Concept is voorzien van speciale, zeer krachtige zonnecellen. Deze leveren genoeg stroom om de airconditioning zelfstandig te laten functioneren, wat het verbruik van de auto verder drukt.

We denken dat de Full Hybrid Yaris in de loop van 2012 in de showroom staat.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen