Wereldrecord met verkoop hybride Toyota Prius C

Prius C met verkooprecord!

De Prius C is de derde loot aan de stam van de Prius-familie en heeft na zijn introductie eind november op de Tokyo Auto Show gezorgd voor een wereldrecord met honderdduizend verkopen in één maand.

Voor de kleine Prius, die in Japan overigens als Aqua op de markt komt en in Amerika als Prius C, werden in de eerste maand na zijn onthulling honderdduizend orders genoteerd. Van geen enkel model zijn er ooit in zo’n korte tijd zoveel verkocht, door Toyota niet maar door geen enkele andere autofabrikant. Toyota rekende voor de introductie op een maandelijkse afzet op zijn thuismarkt van twaalfduizend exemplaren. Uiteraard helpen incentives in Japan de nieuwe Prius op weg, in Japan is hij te koop voor 1,69 miljoen yen (zo’n 16 duizend euro).

De hatchback is uitgerust met het nieuwe Toyota Hybrid System II in combinatie met een 1.5-viercilinder. De nieuwe hybride komt niet als Prius naar Europa, maar als Toyota Yaris Hybrid. De Nederlandse importeur Louwman & Parqui verwacht vlak vóór de autotentoonstelling in Genève zelf de gegevens te krijgen. Woordvoerder Rutger Kerstiens zei dat de hybride Yaris vlak voor de zomer in Nederland op de markt komt. De auto zal een compleet ander smoel hebben dan de standaard Yaris.

bron en tekst:  automobielmanagement.nl

Laat wat van je horen