Toyota Yaris met het DNA van de Yaris WRC!

We hebben de Yaris naar de sportschool gestuurd. Het verbluffende resultaat is begin maart te zien op de Autosalon van Genève. Hou je vast, deze Yaris heeft rally-genen en is geïnspireerd op de supersterke Yaris WRC! 

Toyota onthult op de Autosalon van Genève 2017 de al eerder aangekondigde sportversie van de Toyota Yaris. Een ultra-sportieve en super-dikke Yaris met een vermogen van maar liefst ruim 154 kW/210 pk! Het dikke uiterlijk van de 3-deurs Yaris laat er geen misverstand over bestaan: dit is de straatversie van de Yaris WRC! Kijk eens naar die grote centrale uitlaat en diffuser. En dan die dakspoiler!

toyota_yaris_sport

Meer rijplezier

Het nieuwe design van de Yaris Sport – hoe de auto officieel gaat heten, maken we in een later stadium bekend – vindt zijn weg naar de volledige line-up van de Yaris. Ons succesnummer wordt bovendien nog leuker om te rijden door diverse technische aanpassingen. Dat onze auto’s steeds spannender worden, is de nadrukkelijke wens van Toyota topman Akio Toyoda. De crossover Toyota C-HR en de Toyota Prius zijn hier al het keiharde bewijs van. En de Yaris doet lekker mee.

toyota_yaris_wrc

Yaris WRC

De nieuwe sportversie van de Yaris verbindt de reguliere versies met de allervetste Yaris van allemaal, de Yaris WRC. Met deze 297 kW/380 pk sterke Yaris doen we mee aan het wereldkampioenschap rally. Wéér moeten we eigenlijk zeggen, want al in de jaren 80 en 90 vierden we menig rallysucces.

‘Hot hatch’

De nieuwe sportversie van de Yaris markeert ook een rentree. Met de extra gepeperde Yaris keren we namelijk terug naar het segment van de ‘hot hatch’. Wie boven de 30 is, weet ongetwijfeld wat we hiermee bedoelen. Een ‘hot hatch’ is feitelijk een ‘hete hatchback’. Een goed voorbeeld is de Golf GTI, met name de eerste generatie. Of de Peugeot 205 GTi. Toyota had jaren geleden de Yaris T Sport. Een bommetje op wielen met bijna 78 kW/106 pk. Dat was vroeger heel wat.

corolla_wrc

Wereldwijde publieksdebuut

De Autosalon van Genève begint op 9 maart 2017. Dan maakt de Yaris Sport – wie een goede naam weet, mag het zeggen – zijn wereldwijde publieksdebuut. En om aan te geven hoe sportief hij is, schittert-ie op de Zwitserse beursvloer zij aan zij met de Yaris WRC. Het belooft een sportief jaar te worden!

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen