Toyota Yaris GRMN kent geen geheimen (prijs)

Tijdens de Autosalon van Genève maakte Toyota de naam van de performanceversie van de gefacelifte Yaris bekend. Vandaag heeft Toyota alle specificaties en de vanafprijs uit de doeken gedaan.

Tot op heden omschreef Toyotahet vermogen van de YarisGRMN als ‘meer dan 210 pk’. Daar blijkt geen woord aan gelogen. Uiteindelijk blijkt de gespierde Japanner, waarbij de letters GRMN staan voor GAZOO Racing Meisters of Nürburgring, 212 pk uit zijn 1,8-liter grote viercilinder met variabele kleptiming én supercharger te persen.

Het maximale vermogen wordt bij 6.800 tpm naar de voorwielen gestuurd, terwijl het maximum koppel bij 5.000 tpm vrijkomt. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h is in 6,3 tot 6,5 tellen achter de rug, afhankelijk van de definitieve homologatie. De topsnelheid van de 1.210 kilo wegende hothatch ligt op 230 km/h. De GRMN beschikt over een sperdifferentieel en een handgeschakelde zesbak.

Toyota versiert de topversie van de Yaris met de GRMN-kleuren. De auto ligt 2,4 centimeter dichter bij het asfalt dan zijn ingetogener broers. 17-inch BBS-wielen zijn omhuld met 205/45-metende Bridgestone Potenza-banden.

Aan al dat moois hangt uiteraard een prijskaartje. Toyota laat weten dat de in een beperkte oplage leverbare Yaris GRMN € 46.490 moet gaan kosten.

Laat wat van je horen