Toyota wint op alle fronten in Tevredenheids Trofee Autoweek 2011: Urban Cruiser, Verso!

Toyota_urban_cruiser2

Toyota is de grote winnaar van de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011. Volgens het jaarlijkse onderzoek zijn van alle autobezitters de eigenaren van de Toyota Urban Cruiser het meest tevreden over hun auto. Bovendien wint de Toyota Verso opnieuw de AutoWeek Tevredenheids Trofee in de klasse van de MPV’s. Ook de Yaris, Prius en Auris zijn in hun eigen segment goed voor een afgetekende notering in de Top 3.

Hoe tevreden ben je over de auto die je hebt gekocht? Dat is de hamvraag in het grote tevredenheidsonderzoek dat AutoWeek jaarlijks door onderzoeksbureau Trendbox laat uitvoeren. De belangrijkste onderdelen waarover de geënquêteerden hun oordeel geven, zijn de betrouwbaarheid, de rijprestaties, het uiterlijk, het comfort en de kosten van hun auto.

Ruim 8.000 respondenten gaven hun mening via de uitgebreide enquête op AutoWeek.nl en dat maakt de AutoWeek Tevredenheids Trofee tot het grootste consumentenonderzoek naar de tevredenheid over auto’s in Nederland. Dit jaar zijn auto’s uit de bouwjaren 2009-2010 beoordeeld. Uiteindelijk haalden 84 verschillende autotypen het minimumaantal beoordelingen dat vereist was om in het onderzoek te worden opgenomen.

 

Verschuivingen

De Toyota Urban Cruiser wint in de 2011-editie van de AutoWeek Tevredenheids Trofee de categorieën ‘Overall’ en ‘Compacte klasse’. In de compacte klasse zijn de Honda Jazz en de Toyota Yaris respectievelijk nummer twee en drie.
In de compacte middenklasse krijgt de Mazda 3 de eerste plek. Vorig jaar scoorde die auto nog een vierde plaats. De Toyota Prius behoudt z’n tweede plek en de Toyota Auris is nu de nummer drie van dit klassement. De nummer één van vorig jaar, de Mini One/Cooper, is dus uit de top-drie verdwenen.
In de middenklasse verandert er weinig. De Honda Accord prolongeert z’n titel in dit klassement en de Mercedes C-klasse is weer nummer twee. Alleen de nummer drie is anders: dit jaar is dat de Mazda 6, vorig jaar was dat de BMW 3-serie.
In de Executive-klasse is de BMW 5-serie weer nummer één. De Mercedes E-klasse is nu nummer twee, gevolgd door de Volvo V70/XC70.
Bij de mpv’s gaat het eremetaal naar de Toyota Verso. Nummer twee is de Nissan Note, de Volkswagen Golf Plus completeert de top-drie. Dat is behoorlijk anders dan bij de Tevredenheids Trofee 2010: toen bestond de top-drie uit de Peugeot 3008, Ford S-Max en Toyota Verso. In het SUV-segment ten slotte won de Skoda Yeti de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011. De Skoda eindigde voor de Mitsubishi Outlander en de Kia Sportage.

Hier de resultaten nog eens op een rijtje:

Compacte klasse
1. Toyota Urban Cruiser (tevens Overall winnaar)
2. Honda Jazz
3. Toyota Yaris

 

Compacte middenklasse
1. Mazda 3
2. Toyota Prius
3. Toyota Auris

 

Middenklasse
1. Honda Accord
2. Mercedes-Benz C-klasse
3. Mazda 6

 

Executive-klasse
1. BMW 5-serie
2. Mercedes-Benz E-klasse
3. Volvo V70

 

MPV-klasse
1. Toyota Verso
2. Nissan Note
3. VW Golf Plus

 

SUV-klasse
1. Skoda Yeti
2. Mitsubishi Outlander
3. Kia Sportage

Bron: autoweek en toyota.nl

Reacties

  1. Netjes, de Nissan Note op 2 in de MPV-klasse.

Laat wat van je horen