Toyota vertelt meer over introducties

Toyota en zijn introducties 2011 en 2012

Via autoweek: Sommige andere fabrikanten zijn heel erg open over introductiedata van nieuwe auto’s, maar bij Toyota zijn ze de geslotenheid zelve. Gelukkig hebben we nu toch meer informatie over twee belangrijke nieuwe modellen.

Allereerst de Yaris. Toyota toont de productieversie van de volgende generatie in juli voor het eerst aan de pers. Het publieksdebuut vindt plaats op de IAA in Frankfurt. In het laatste kwartaal van dit jaar verschijnen de Yarissen met conventionele verbrandingsmotoren bij de dealers. Op de (vrijwel zeker wegenbelastingvrije) Yaris Hybrid moeten we nog tot medio 2012 wachten. Toyota gaat ook die in de fabriek in Valenciennes bouwen.
En dan is er de Toyota Prius+. Die auto zagen we in maart op de Autosalon van Genève, maar een definitieve introductiedatum kon de importeur nog niet noemen. En daarna bleef het stil rond de hybride mpv. Maar van uitstel komt geen afstel, want de auto staat voor medio 2012 op de planning. Dan kunnen we ook kennismaken met de nieuwe coupé van Toyota, die het Japanse merk weer wat sportieve glans moet geven

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen