Toyota toont platform nieuwe Yaris!!

Toyota is volle bak bezig met zijn verjongingskuur van het gamma. Na bijvoorbeeld de RAV4 en Auris/Corolla is nu de Yaris aan de beurt . In aanloop naar de grote onthulling wordt al een stukje van de Yaris aan de wereld gepresenteerd. 

Hoewel, stukje? Het eerste teken van leven van de Yaris laat gelijk één van de belangrijkste nieuwe elementen van de compacte auto zien: zijn nieuwe platform. De ontwikkeling van dit nieuwe stukje techniek gebeurt onder Toyota’s nieuwe Toyota Global Architecture (TNGS)-filosofie. Onder die naam maakten we al eerder kennis met het geheel nieuwe GA-C platform dat zich onder de Prius, C-HR en Corolla schuilhoudt. Daarna was het GA-K platform aan de beurt voor de Camry en RAV4. Vandaag zien we het nieuwe GA-B platform.

De focus bij het nieuwe platform ligt op een zo “zelfverzekerd en meest natuurlijk” mogelijke rij-indruk. Naast verschillende specifieke aanpassingen van het veergedrag en de stijfheid, dirigeerde Toyota de bestuurdersstoel omlaag en terug naar het midden van de koets, waardoor het zwaartepunt wordt verlaagd.

Het modulaire platform debuteert in de nieuwe Yaris, maar is daarnaast breed inzetbaar. Volgens Toyota kan men het gebruiken voor voertuigen met verschillende wielbasislengte’s, hoogte’s en spoorbreedte’s. Een SUV’je ter grootte van de Yaris wordt dus niet uitgesloten.

Verwacht overigens geen grote onthulling van Toyota in Frankfurt komende week. Het merk heeft namelijk vriendelijk bedankt voor een beursstand.

Bron: Autoweek.nl

Reacties

  1. De yaris komt volgend jaar? Ben benieuwd

Laat wat van je horen