Toyota Prius C (Aqua) blikt vooruit op hybride Yaris

Full Hybrid Prius C Aqua Europe Yaris 2012

Toyota’s Prius-lijn heeft er weer een nieuwe telg bij: de Prius C. De auto debuteert op de Tokyo Motor Show. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen met het belangrijkste nieuws: de Prius C komt niet naar Nederland. Toch is het indirect een belangrijke auto voor ons, want de compacte Prius herbergt de aandrijflijn van de Yaris Hybrid. De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor, een 1,5-liter

viercilinder benzinemotor en een CVT-transmissie. Toyota belooft ‘het laagste stadsverbruik voor een auto die niet met een stekker opgeladen kan worden’, dus dat geeft hoop voor onze hybride Yaris.
Behalve deze Prius C toont Toyota in Tokyo ook de FCV-R Concept, de FT-EV III en de Fun-Vii. De grote primeur van Toyota is echter de productieversie van de FT-86. Die sportcoupé heeft een 200 pk sterke boxermotor en achterwielaandrijving. De Tokyo Motor Show vindt plaats van 3 tot en met 12 december. Voor die tijd is er eerst nog de LA Auto Show. Morgen is de persdag van die autoshow en al het nieuws van die show is uiteraard als eerste op deze site te lezen.

Bron en tekst autoweek.nl

Laat wat van je horen