Toyota Prius blijft koploper restwaarde

Prius 3 restwaarde kampioen

Voor de tweede maal binnen een week is bewezen dat de Full Hybrid Toyota Prius (foto) tot de top van de meest waardevaste auto’s van Nederland behoort. Dit blijkt uit het onlangs verschenen restwaardeonderzoek van de onafhankelijke restwaardebepaler Autotelex. De Toyota Prius staat, net als afgelopen jaar, met zijn geavanceerde, betrouwbare Full Hybrid techniek in de Top 15 van meest waardevast auto’s. De top 15 wordt aangevoerd door de Toyota AYGO. Op de 6e plaats staat de Toyota Yaris en de 12e positie is voor de afgelopen jaar geïntroduceerde Toyota iQ. De Prius staat – net als in 2009 – op de 15e plaats. Geen enkel ander merk heeft zoveel noteringen in deze lijst.

Restwaardes vormen een belangrijk deel in de totale kosten van het autorijden. Steeds meer mensen houden hier rekening mee bij de aanschaf van hun auto. Maar consumenten geven aan dat ze ook andere redenen hebben om voor een (gebruikte) Full Hybrid Prius te kiezen; de hoge mate van betrouwbaarheid, de lage onderhouds- en verbruikskosten, het comfort en het feit dat ze geen motorrijtuigenbelasting hoeven te betalen. Ook het feit dat er geen BPM op de Toyota Prius zit, is voor veel kopers interessant. Men hoeft deze belasting dus ook niet af te schrijven als straks de BPM wordt afgeschaft.

Verder is de Toyota Prius bewezen betrouwbaar. Het feit dat de Prius van alle (toch al onderhoudsarme en betrouwbare) Toyota’s de laagste garantiekosten heeft is veelzeggend. Bovendien heeft Toyota met de Prius al sinds 1997 ervaring met Full Hybrid technologie. Geen ander merk kan bogen op zoveel ervaring met deze geavanceerde en zuinige aandrijfvorm.

Bovendien kent de Prius lage onderhoudskosten wat onder meer te danken is aan het feit dat er een onderhoudsvrije distributieketting is gemonteerd en geen

V-riemen (vanaf de Prius 3) of andere riemen aanwezig zijn. Verder zorgen compactere long life bougies (vanaf de Prius 2) voor een grotere vervangingsinterval. Er is geen startmotor, geen dynamo en geen koppeling aan boord, die dus ook niet kapot kunnen en geen onderhoud nodig hebben.

Wereldwijd zijn er al 1,6 miljoen Prius modellen verkocht en het Toyota-concern verkocht ook nog eens 600.000 andere hybride modellen, wat het geheel op

2,2 miljoen exemplaren brengt. Het afgelopen jaar was de Toyota Prius met 8.302 exemplaren voor het tiende achtereenvolgende jaar het best verkochte hybride model van Nederland en bovendien de best verkochte D-segmentauto.

Laat wat van je horen