Toyota prijst Yaris

Yaris 2011 prijzen

Autoweek.nl maakt momenteel kennis in Valenciennes met de gloednieuwe Toyota Yaris. Het Japanse merk gebruikt de gelegenheid om meteen ook de Nederlandse prijzen bekend te maken.

De Nederlandse vanafprijs van de Yaris is 10.990 euro. Voor dat geld staat de driedeurs Comfort-versie met 68 pk sterke 1,0-liter benzinemotor klaar. Bij de Aspiration breidt Toyota de standaarduitrusting uit met onder meer airconditioning, Bluetooth, een multimediasysteem met 6,1-inch touchscreen, een met leder bekleed stuurwiel en zachte materialen voor het dashboard. De vanafprijs van deze Aspiration-versie is 12.440 euro.
Wie meer pk’s wil, kan terecht bij de 99 pk sterke 1,3-liter viercilinder. In Comfort-trim kost deze versie 13.260 euro. De Aspiration verwisselt voor 15.240 euro van eigenaar. Met CVT-automaat komt de prijs uit op 16.690 euro.
In combinatie met de 1,3-liter motor is er ook een completer uitrustingsniveau beschikbaar, de Dynamic. De 1.3 Dynamic kost 17.680 euro. De meeruitrusting omvat een dakspoiler, donker getinte koplampunits, mistlampen vóór, een sportonderstel, 16-inch lichtmetaal en climate control. De CVT-versie kost hier 18.680 euro.
De vijfdeurs Yaris heeft in alle gevallen een meerprijs van 430 euro ten opzichte van de versie met drie portieren. Opvallend genoeg is de 1,4-liter turbodiesel (90 pk) alleen als vijfdeurs hatchback te bestellen. De 1.4 D-4D Comfort kost 16.990 euro en de Aspiration verschijnt voor 18.690 euro onder de carport.
Ook het topuitrustingsniveau Executive is alleen met vijfdeurs koetswerk te bestellen. De meeruitrusting ten opzichte van de Aspiration omvat een panoramadak, een navigatiesysteem, privacy glass achter, 15-inch lichtmetaal, halflederen bekleding en elektrisch bedienbare ramen achter. De 1.3 Executive vijfdeurs kost met handbak 19.240 euro en met CVT-automaat 20.690 euro.
De Toyota Yaris is ook daadwerkelijk vanaf vandaag te bestellen. De levering van de auto start in oktober. 

bron: autoweek.nl

Reacties

  1. Nieuwe yaris uitleg door japen

    Flamboyante Japanners kom je niet heel veel tegen. En makkelijk pratende Japanners die goed Engels spreken ook al niet. Gelukkig hebben wij Dezi Nagaya. Hij is de ontwerpbaas bij Toyota in Tokyo en stuwende kracht achter de bloedmooie FT-86. Dezi legt je graag uit waarom de nieuwe Yaris er uitziet als dat ‘ie er uitziet. Filmpje!

Laat wat van je horen