Toyota onthult Prius MPV en Full Hybrid Yaris op Genève

Toyota Prius V 2012 MPV

Toyota onthult op de Geneva Motor Show de Prius+ en een conceptmodel van de Full Hybrid Yaris. Ook neemt Toyota een elektrische auto (EV) en Full Hybrid auto op waterstof (FCHV) mee naar Europa’s belangrijkste autosalon.

Full Hybrid Prius MPV: 7 zitplaatsen, maatstaf in verbruik en uitstoot
De Prius+ is de eerste Full Hybrid 7-zitter in Europa en toont de ambitie van Toyota om de Full Hybrid techniek over het hele gamma uit te rollen. De MPV biedt een surplus aan ruimte en flexibiliteit ten opzichte van alle andere Full Hybrids op de markt, maar doet geen concessies aan het Prius-DNA zoals verbruik en uitstoot. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de Prius MPV met afstand de schoonste en zuinigste MPV wordt die in Nederland te koop is.

Yaris Full Hybrid wordt eerste Full Hybrid in B-segment
De Full Hybrid Yaris maakt als conceptauto zijn werelddebuut op de Geneva Motor Show. De vooruitstrevende Full Hybrid techniek komt hiermee voor het eerst ook beschikbaar in kleinere modellen, zoals in het B-segment.
Toyota ziet dat als een belangrijke stap vooruit in haar streven om het Europese wagenpark schoner te maken. Het B-segment is immers Europa’s grootste segment waar dieselmotoren aan een stevige opmars bezig zijn. En hoewel zuinig, stoten deze compacte diesels veel meer CO en NOx uit dan een Full Hybrid Yaris. De Full Hybrid Yaris wordt dan ook de auto voor mensen die niet alleen hun portemonnee belangrijk vinden, maar ook duurzaamheid een warm hart toedragen.

Meer informatie over de Full Hybrid Prius MPV en de Full Hybrid Yaris volgen in aanloop naar – dan wel op – de Geneva Motor Show.

Laat wat van je horen