Toyota hoofdsponsor van Ecomobiel

ecomobiel toyota hoofd sponsor

Er zijn maar liefst vijf Nederlandse Toyota primeurs te bezichtigen:
• productieversie Prius Plug-in Hybrid, (2012) – wereldprimeur van de IAA
• productieversie Full Hybrid Prius Wagon (2012)
• productieversie Full Hybrid Yaris (2012)
• R&D testversie iQ Electric (2012)
• R&D testversie Fuel Cell Hybrid (2015)

Toyota’s langetermijnvisie Towards Zero Emissions visie is alweer 40 jaar oud. In de tijd dat milieu nog geen onderwerp was, begon Toyota al met de ontwikkeling van schone en zuinige motoren, zoals de leanburn motoren in de jaren 80. Daarna volgden de elektrisch aangedreven RAV4 (V.S./jaren 90) en de introductie van de Full Hybrid Prius in 1997. Sindsdien heeft het Toyota concern al meer dan 3,2 miljoen Full Hybrid auto’s gebouwd. Deze Full Hybrid technologie is de afgelopen 14 jaar sterk doorontwikkeld, maar bleef in de basis onveranderd: volledig elektrische aandrijving of via een brandstofmotor, of in een combinatie van die twee. Die techniek is de basis voor alle Full Hybrids, Plug-in Hybrids, Fuel Cell Hybrids en volledig elektrische auto’s die Toyota op de markt gaat brengen.

Toyota Prius Plug-in Hybrid
Een model dat opvalt door z’n uitstootprestaties is de Toyota Prius Plug-in Hybrid met een CO2-uitstoot van slechts 49 gr/km*). Deze Prius combineert de voordelen van de doorgewinterde Full Hybrid techniek met die van volledig elektrisch rijden. Volgend jaar maakt deze Plug-in Hybrid zijn debuut op de markt.

“Wat Ecomobiel extra interessant maakt, is dat dit jaar voor het eerst ook op dinsdag 27 september een consumentenavond wordt gehouden. Daardoor kan iedereen kennismaken met Toyota’s visie op duurzame mobiliteit. En die vergroening gaat veel sneller dan sommige mensen denken. Kijk maar naar ons modellengamma. Wij hebben in 2012 al zes duurzame auto’s, te weten 4 Full Hybrids, 1 Plug-in Hybrid en 1 volledige elektrische auto”, stelt Pieter van der Velden, algemeen directeur van Toyota importeur Louwman & Parqui.

Bron: toyota.nl

Laat wat van je horen