Nieuwe Yaris scoort 5 sterren in Euro NCAP

Yaris 5 sterren veiligheid Euro NCAP test 2011

De nieuwe Toyota Yaris scoort de maximale score van 5 sterren in de Euro NCAP crash test. Zowel inzittenden als voetgangers worden optimaal beschermd, blijkt uit de botsproeven.

 

De nieuwe Yaris heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om veiligheid. Alle Yaris-modellen waren goed voor een topnotering in de lijstjes met veiligste auto’s in het segment van compacte gezinsauto’s.

 

Veiligheid is bij Toyota standaard. Daarom wordt élke Yaris – dus ook het basismodel – uitgevoerd met een royaal pakket aan veiligheidsverhogende zaken. Zeven airbags, inclusief een knieairbag voor de bestuurder, zijn standaard. Net als ABS, EBD (Electronic Brakeforce Distribution), CSC (Corner Stability Control), BA (Brake Assist), TRC (Traction Control) en VSC (Vehicle Stability Control, ook wel ESP genoemd).

 

De nieuwe Yaris staat sinds afgelopen maand in de showroom voor een prijs vanaf € 10.990,- en is verkrijgbaar met een 1.0 benzine motor (MRB en BPM vrij, 14% bijtelling), 1.3 benzine motor en 1.4 D-4D-F dieselmotor met roetfilter.

bron: toyota.nl

Laat wat van je horen