Nieuwe Toyota Yaris verkent de ring

Toyota is al even aan het testen met een volledig nieuwe Yaris. Voor het eerst is de auto met zijn definitieve productiekoets in het openbaar vastgelegd.

De Yaris die je momenteel in de showrooms van Toyota vindt, is in die vorm sinds 2017 te koop. In feite is die twee jaar geleden gepresenteerde Yaris een uitgebreid gemoderniseerde variant van de derde generatie Yaris (XP130) die al sinds 2011 in de orderboeken staat. Achter de schermen is Toyota logischerwijs druk in de weer met een volledig nieuwe generatie van zijn compacte model. Die auto werd al eerder betrapt, maar draagt nu ook echt zijn definitieve koets.

 

als alle recente Toyota’s staat ook de nieuwe Yaris straks op een variant van Toyota’s modulaire TNGA-platform, dat we al kennen van auto’s als de C-HR, Corolla, RAV4 en Camry. Deze vierde generatie Yaris belooft daarbij een fijn sturende machine te worden. De koets van de nieuwkomer lijkt iets lager, maar vooral breder dan die van het huidige model en dat geeft de auto waarschijnlijk een dynamischer voorkomen dan de Yaris die je nu kunt kopen.

Natuurlijk zet Toyota benzinemotoren op de leveringslijst van de nieuwe Yaris, maar ga er maar van uit dat er ook weer een Hybrid van verschijnt. De nieuwe Yaris zal de oversteek naar de Verenigde Staten waarschijnlijk niet maken. De Yaris die wij kennen, werd er onlangs van de markt gehaald en de naam Yaris keerde terug op een door Toyota gerebadgede Mazda 2. Een onthulling van de volledig nieuwe Yaris verwachten we niet voor het eind van het jaar.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen