Hybride Toyota is zuinigste benzine auto, zegt ANWB

Hoe zuinig is een hybride auto (zonder stekker) in de praktijk? Nou, volgens de ANWB en Natuur & Milieu is in elk geval een hybride Toyota heel zuinig in de praktijk!

Prius de zuinigste

De ANWB en Natuur & Milieu zijn de organisaties achter de Top 10 Zuinige auto’s van februari 2017. Middels een formule* bepalen zij wat het praktijkverbruik van auto’s is. Vervolgens stellen ze een top 10 samen. En net als vorig jaar blijkt dat een hybride Toyota de zuinigste benzine auto van allemaal is, namelijk de Toyota Prius! De Prius pakt de koppositie in de categorie ‘Benzine middelgroot’. De Auris Hybrid staat op 2 en onze nieuwe compacte crossover Toyota C-HR (foto onder) komt met stip binnen op plaats 5.

Toyota-C-HR-2017-1

Yaris Hybrid zuiniger dan kleinere auto’s

De Yaris Hybrid is volgens de ANWB en Natuur & Milieu de zuinigste in de praktijk in de categorie ‘Benzine klein’. Hiermee laat onze Yaris veel kleinere auto’s uit het A-segment achter zich. Wederom een bewijs dat Toyota’s hybride technologie ook in de praktijk, dus op de weg, brandstof bespaart. Zelfs circa 29 miljard liter als je alle 10 miljoen hybride auto’s die we wereldwijd verkocht hebben bij elkaar optelt!

In Nederland zijn al meer dan 100.000 hybride Toyota’s verkocht. Op de bovenste foto zie je nummer 100.000, een fraai rode Prius.

prius_veilige_gezinsauto

Meer rijplezier dan ooit

Zoek je dus de zuinigste benzine auto in de praktijk, dan moet je bij Toyota zijn. Bijkomend voordeel is dat de huidige Prius een ruime gezinsauto is die uitstekend dienst doet als representatieve zakenauto. Bovendien biedt de Prius meer rijplezier dan ooit vanwege het nieuwe platform, lage zwaartepunt en double wishbone achterwielophanging. Technisch verhaal. Wat je vooral moet onthouden, is dat de Prius meer rijplezier biedt dan ooit. Ook de mannen van TopGear geven het in een 1ste rij-indruk van de Prius grif toe: “De nieuwe Prius is zowaar een prettige auto om mee te rijden.”

Dus wat let je? Vraag gemakkelijk online een proefrit in 1 van de 8 Toyota hybride modellen aan en laat je overtuigen!

Bron: www.blog.toyota.nl

Laat wat van je horen