Hoe zou jij een Toyota stijlvol tunen?

Mensen die een Toyota kopen zijn vaak geneigd om het uiterlijk van de auto vrijwel hetzelfde te houden als bij de aankoop. Best raar als je bedenkt dat Nederlanders veel tijd doorbrengen in de auto. Een huis probeert iedereen snel echt eigen te maken, maar waarom een auto niet?

Waarbij auto’s tunen vaak gedacht wordt aan racewagens en veel bling bling is dit natuurlijk helemaal niet nodig. In dit stukje wil ik een paar tips geven voor een Toyota Yaris (vorig model) die volgens mij stijlvolle toevoegingen zijn voor de auto.

De Toyota Yaris is van de best verkochte auto?s van Toyota en kan je qua uiterlijk redelijk modern noemen. Natuurlijk is deze in allerlei kleuren te verkrijgen maar de metalic, witte en zwarte uitvoeringen blijken vaak erg populair zoals wel vaker bij auto’s. Ik kies voor mijn tips voor de witte uitvoering als uitgangspunt.

1. Interieur
Zoals eerder aangegeven zitten we met zijn allen toch aardig wat uurtjes in de auto. Wel zo fijn als het interieur dan comfortabel is en er goed uitziet. Het meest voor de hand liggende is het lederen auto interieur dat er vaak al inzit of een mogelijkheid is. Ik persoonlijk hou van wat contrast dus zou voor leder bekleding met een ”volle” kleur kiezen zoals rood of zwart omdat dit ook mooi contrasteert met het wit.

Hiernaast zou ik de pookknoppen en het gehele interieur meenemen in deze kleur om zo samenhang te creeren. Mocht er geen leren bekleding inzitten dan is het vaak voordeliger om achteraf pas te bekleden door de fiscale bijtelling en BPM.

2. Verlichting
Autoverlichting is er in eerste instantie om goed zicht te kunnen houden op de weg. Dit is natuurlijk ook het belangrijkste. De keuze voor de verlichting aan de voorkant zou wat mij betreft op chrome uitkomen omdat dit een felle, duidelijke kleur is maar niet vervelend is voor de medeweggebruikers. Let overigens bij de verlichting wel op de aanwezigheid van een E-keurmerk, anders komt je auto niet door de APK!

3. Wielen en velgen
De standaard uitrusting van Yaris komt met een 15 inch uitvoering. Dit ziet er wat mij betreft zeker niet lelijk uit. Ik ben echter voorstander van de iets meer pit en beweging in de wielen maar niet te opvallend of sportief omdat dit naar mijn idee niet past bij de Yaris. Ik zou dan voor 17 inch diamond velocity velgen gaan.

Zoals gezegd zouden dit mijn keuzes zijn die de auto naar mijn idee iets stijlvoller maken en toch anders als andere Yaris modellen op de weg. Maar wat misschien nog wel interessanter is, wat zou jij doen met een Toyota Yaris en waarom?

Laat wat van je horen