Eigenwijs: Toyota Yaris Trend

Ook Toyota heeft een nieuw actiemodel de showroom in gereden. De Yaris Trend is net even spannender dan z’n normale broertjes.

Onder de noemer Trend voert Toyota een Yaris die wat cosmetische ingrepen heeft ondergaan. Het speciale model is te herkennen aan zwarte B- en C-stijlen, die volgens Toyota de horizontale lijnen van de auto accentueren. Wij zien het niet helemaal, maar het klinkt wel alsof er over is nagedacht. Verder worden de spiegelkappen, de sierlijsten aan de onderkant van de portieren en de behuizingen van de mistlampen in chroom uitgevoerd. Ook de randen van de koplampbehuizing worden onder handen genomen. Een kleine dakspoiler en 15-inch lichtmetaal moeten het plaatje compleet maken. Aan de achterzijde zien we lichtunits met led-verlichting zoals we ze kennen van de Yaris Hybrid.

Ook het interieur blijft niet ongemoeiYaris Trend 2013d. We zien zwarte stoelbekleding met gele en witte accenten en her en der plakt Toyota ‘soft touch’ interieurdelen. De snelheidsmeter krijgt een witte wijzerplaat en het met leer afgewerkte stuurwiel en dito pookknop krijgen gele stiksels. Ook op de middenconsole zien we de witte kleur terug.

De Trend is gebaseerd op de 5-deurs Yaris 1.0 VVT-i Aspiration met 69 pk. Standaard beschikt deze uitvoering al over het Toyota Touch-multimediasysteem met touchscreen, een achteruitkijkcamera en Bluetooth– en iPod-aansluiting. Climate control is eveneens aanwezig, die kan ook het dashboardkastje van koele lucht voorzien. Vanaf april staat de Trend in de Toyota-showrooms, voor 16.350 euro mag-ie mee.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen