Duik in de prijslijst: dit gaat de Toyota Yaris Cross kosten

Via Autovisie: De prijzen van de langverwachte Toyota Yaris Cross zijn eindelijk in de digitale brievenbus gevallen. Wat gaat de Yaris Cross kosten? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Invloed op verkoop Yaris?

De kans bestaat dat de Yaris Cross grote invloed gaat hebben op de verkoopresultaten van de reguliere Yaris, want heel groot zijn de prijsverschillen niet. Kijk maar even mee.

Vanafprijzen Yaris Cross

De prijzen van de Yaris Cross beginnen bij 24.295 euro voor de Comfort-uitvoering met 1.5 VVT-i benzinemotor met 125 pk en handgeschakelde zesbak. De private leasetarieven van deze uitvoering starten bij 395 euro per maand op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Dezelfde 125 pk sterke krachtbron in de Toyota Yaris start bij 21.595 euro. Dat is een prijsverschil van 2.700 euro. Kortom: voor deze motorvariant is het best de moeite om even door te sparen.

Prijsverschillen

Het prijsverschil tussen de Yaris Hybrid en Yaris Cross Hybrid is weer een stuk groter, al komt dat nu vooral omdat Toyota alleen First Edition-modellen levert, zeg maar speciale introductieversies. De prijzen van de instapuitvoeringen van de Yaris Cross Hybrid maakt Toyota later bekend in aanloop naar het moment dat de Yaris Cross in de showroom verschijnt (medio september).

Yaris Cross Hybrid

De prijzen zijn nu als volgt: de Toyota Yaris Cross Hybrid start bij 30.995 euro, terwijl de reguliere Yaris 21.695 euro moet kosten. Dat scheelt dan weer 9.300 euro. Overigens kost het absolute topmodel van de Yaris Cross Hybrid – de Launch Edition – een stevige 37.695 euro. Voor dat geld heb je ook al een bijna een Toyota C-HR 2.0 High Power Hybrid Executive.

Trekgewicht

De Yaris Cross Hybrid is uitgerust met een 1,5-liter Hybrid-aandrijflijn met 116 pk. De motor is een 3-cilinder Atkinson-benzinemotor. Het trekgewicht van de Yaris Cross en Yaris Cross Hybrid bedraagt respectievelijk 1.350 kilogram en 750 kilogram met beide 75 kilogram kogeldruk.

Standaarduitrusting

Standaard is de Yaris Cross onder meer uitgerust met airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, dagrijverlichting en LED-achterlichten, evenals Toyota Safety Sense 2.0. Tot dit veiligheidspakket behoren Automatic High Beam, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert, Lane Trace Assist, Pre-Collision System en Road Sign Assist.

Yaris Cross First Edition

Ter introductie van de Yaris Cross heeft Toyota de First Edition in het leven geroepen. Deze versie heeft een 9-inch Toyota Smart Connect multimediasysteem met draadloos Apple CarPlay en Android Auto, 17-inch geborstelde lichtmetalen wielen, privacy glass en LED-verlichting rondom. Ook is de Yaris Cross First Edition uitgerust met een achteruitrijcamera en Smart Entry met startknop.

Bron tekst en foto’s: www.autovisie.nl

Laat wat van je horen