Begin 2018 op de markt

Toyota heeft ons in Genève een ruimere blik gegund op de performanceversie van de vernieuwde Yaris. De compacte krachtpatser heeft een naam: GRMN.

Eerder al liet Toyota weten na jarenlange afwezigheid terug te keren in het segment van de hothatches. Het is deze GRMN-versie van de vernieuwde Yaris die het voortouw neemt, waarbij GRMN staat voor Gazoo Racing Master of Nürburgring.

Toyota geeft de Yaris GRMN een 1,8-liter grote viercilinder met supercharger mee, een blok dat meer dan 210 pk levert. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak. Toyota belooft dat de op WRC-avonturen geïnspireerde Yaris GRMN als beste in zijn segment scoort als het gaat om de sprint vanuit stilstand naar 100 km/h. Ook tussensprintjes van 80 naar 120 km/h moeten in de vierde en vijfde versnelling eerder achter de rug zijn dan die van de rivalen.

Toyota yaris 2018

Toyota geeft de GRMN uiteraard een aangepast onderstel mee, maar monteert ook een sperdifferentieel én een aangepast remsysteem onder de Yaris. 17-inch lichtmetaal van BBS en sportstriping zorgen samen met opvallende spoilers en een centraal geplaatste uitlaatpijp voor een stoerdere uitstraling. In het interieur schroeft Toyota een met leer bedekt stuurwiel uit de GT86. Begin 2018 maakt de Yaris GRMN zijn opwachting in de Nederlandse showrooms.

Toyota yaris interieur

 

Bron: www.autoweek.nl

Laat wat van je horen