2,5 miljoenste Franse Toyota Yaris is een feit

De huidige Yaris loopt niet alleen in Japan van de band. Sterker nog, de Yaris die je in Nederland bij de dealers aantreft, is van Franse makelij. In de productiefaciliteit in Valenciennes zag onlangs zelfs al de 2,5 miljoenste Yaris het levenslicht. De 2,5 miljoenste in de Noord-Franse stad Valenciennes geproduceerde Yaris is een hagelwitte Hybrid, die zal worden afgeleverd bij een koper in Marseille. Overigens beslaat het totale productieaantal niet alleen de huidige, maar ook de eerdere twee generaties van de Yaris.

Eigenlijk mag het geen verrassing heten dat de Japanse feestneus een Hybrid is, in het eerste kwartaal van dit jaar was 31 procent van de in Europa verkochte B-segmenters van Toyota er namelijk een met een hybride-aandrijflijn onder de kap. Dat het sowieso wel goed gaat met de Yaris, blijkt uit het feit dat de Franse fabriek z’n productie dit jaar met 15 procent vergroot door vanaf juni een extra dienst in te gaan zetten. Dit jaar moeten er 220.000 exemplaren  worden gebouwd.

De huidige generatie draait mee sinds 2011 en heeft onlangs een facelift gehad. Medio september staat de opgefriste versie bij de Nederlandse dealers.

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen