2.000.000 Yaris modellen zijn een feit!

lowres_2011_Yaris_2_million_01

Via Toyota.nl > Hij rolde zojuist van de band en wordt over een paar dagen al geleverd aan een Franse Toyota-rijder: de 2.000.000e Yaris die we in onze Franse fabriek hebben gemaakt. De mijlpaal valt samen met het tienjarig bestaan van deze fabriek in Valenciennes (Frankrijk). Dus laat de champagnekurken maar knallen!

Even terug in de tijd. De allereerste Yaris rolde in januari 2001 in dezelfde fabriek van de band. Sindsdien gebeurt dat jaarlijks zo’n 200.000 keer. En daarmee is onze Yaris een echte topper. Letterlijk, want het is de beste verkopende Toyota in Europa.
Kort geleden startte de productie van derde generatie Yaris. Om de orders aan te kunnen, schakelt de fabriek in januari een tandje bij en draait de productie 24 uur per dag. Er komen 800 nieuwe banen extra waarmee het totaal op 4.300 medewerkers komt.

De Toyota Yaris kreeg vijf sterren voor de veiligheid bij de Euro NCAP botsproeven

Bijzonder detail is dat de technici van de fabriek heel vroeg bij de ontwikkeling van de nieuwe Yaris betrokken werden. Ze schoven anderhalf jaar eerder dan gebruikelijk aan bij het ontwikkelingsproces. Daardoor kon het ontwerp van onderdelen beter worden afgestemd op de productie, wat weer zorgt voor een betere kwaliteit. Het gedegen ontwikkelingswerk vertaalde zich onlangs in de maximale score van 5 sterren voor de botsveiligheid (EuroNCAP).

Het verhaal van de Yaris is hiermee nog lang niet klaar. De Franse fabriek begin volgend jaar met de productie van de Full Hybrid Yaris die de techniek (in basis) leent van de Full Hybrid Auris en Full Hybrid Prius. Daarmee hebben we straks de eerste compacte, volledig hybride auto in huis!

En voor wie dit stukje in 3 minuten leest: dan is er weer een Yaris bij. We zijn op weg naar de 3.000.000!

Laat wat van je horen