Toyota Yaris GR-Sport bij Van Ekris

De Yaris wordt maar leuker en leuker. Hoewel Toyota al enkele jaren niet meer actief is in de Formule 1, weten ze nog steeds hoe ze sportieve auto’s moeten maken. Kijk maar eens naar de nieuwe Supra. En klein vleugje Supra is nu toegepast op de nieuwe Yaris, de GR-Sport.

Een hybride sportief? Ja hoor, het is de Japanners gelukt. De standaard Yaris Hybrid rijdt lekker comfortabel en heeft genoeg pit met zijn 101 pk. Maar met diverse toevoegingen hebben de ingenieurs de brave Yaris omgevormd tot een ietwat agressief model.

De bodemspeling is verkleind met 11 millimeter, de ruimte tussen de wielkasten en de wielen is teruggebracht, de wielophanging is aangepast en er zijn Sachs Performance schokdempers gemonteerd. De Yaris GR weegt iets meer dan de reguliere Yaris, maar de vijfdeurs GR-Sport voelt een stuk agieler aan. De zwarte 17 inch lichtmetalen velgen met een dun laagje rubber dragen hier ook aan 
bij.

De auto is naast zwarte velgen ook voorzien van andere zwarte elementen. Zo vinden we zwarte elementen op het dak, de spiegelkappen en bij de mistlampen. Ook privacy glass voor de achterste ruiten ontbreekt niet. In combinatie met deze knalrode lak geeft dit de Yaris GR-Sport een heel sportief uiterlijk.

In het interieur overheersen de Gazoo Racing kenmerken. Zo heb je een lekker sportstuur dat we kennen uit de GT86, goede met stof en suède beklede kuipstoelen en zilverkleurige interieuraccenten. De stoelen houden je goed op je plek als je de bocht wat strakker aansnijdt. Uiteraard vind je ook genoeg snufjes. Zo is de auto voorzien van smartphone integratie in de vorm van Apple CarPlay en Android Auto. Uiteraard kun je ook koppelen met Bluetooth. Ook is de auto voorzien van keyless entry. Uiteraard vind je ook een achteruitrijdcamera met hulplijnen, elektrische verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en Safety Sense op de Yaris.

Safety Sense bestaat uit diverse actieve veiligheidssystemen. Het Pre-Collision System van Toyota Safety Sense maakt gebruik van sensoren en een camera om een eventuele aanrijding met een ander voertuig of obstakel tijdig te registreren. Lane Departure Alert registreert met behulp van een camera de wegmarkering in het wegdek en geeft een seintje als je de rijbaan dreigt te verlaten. Automatic High Beam is ontworpen voor optimaal zicht in het donker, voor alle weggebruikers. Hiermee heb je automatisch grootlicht, zonder tegenliggers te verblinden. Met Road Sign Assist biedt Toyota een functie die de rijbaan in de gaten houdt en alle verkeersborden uitleest en weergeeft op het dashboard. Een ander belangrijk onderdeel van Safety Sense is de adaptieve cruise control, waarbij de Yaris GR-Sport automatisch afstand houdt tot je voorligger.

De Yaris verkoopt goed in Nederland. Geen wonder, want het model biedt veel waar voor zijn geld. Maar voor wie wat bijzonders zoekt, is deze GR-Sport zeker de moeite waard om eens een mee te nemen voor een blokje om. Normaliter kost deze Yaris GR-Sport richting de 26 mille. Dit exemplaar staat voor iets minder dan 24 mille te koop bij Van Ekris in Mijdrecht. Wie gecharmeerd is van de GR-line, deze komt binnenkort ook beschikbaar op de Corolla.

Bron: De Groene Venen (tekst Michael Reuling, foto’s Patrick Hesse)

Bron: www.0297.nl

Laat wat van je horen