Kick-start voor de nieuwe Toyota Yaris

Ook de nieuwste generatie laat er geen twijfel over bestaan: de Toyota Yaris is een succesnummer. De nieuwe, vierde generatie die in Nederland nog geen maand bij de Toyota dealer staat, heeft al 2.500 orders op zijn naam staan. Kopers van de nieuwe Yaris kunnen rekenen op een generatie die dynamischer is dan ooit. De Toyota Yaris Hybrid is daarbij zuiniger en krachtiger geworden.

Maar liefst 87% van de orders die landelijke Toyota dealers mochten ontvangen voor de nieuwe Toyota Yaris betreft de Yaris Hybrid. Hiermee bewijst de zuinigste Yaris van allemaal dat de Nederlandse consument prijs stelt op een compacte, vanbinnen ruime 5-deurs auto met een opvallend laag brandstofverbruik (vanaf 3,8 l/100 km) en een dito CO2-uitstoot, namelijk vanaf slechts 86 gr/km. Bovendien is de Yaris Hybrid in elektrische modus volledig emissievrij zónder dat hier een laadsnoer en oplaadpunt aan te pas komen.

Yaris Hybrid: krachtiger dan voorheen
Bijkomend voordeel is dat de Toyota Yaris Hybrid krachtiger is dan voorheen. De nieuwe 1,5-liter hybride-aandrijflijn is standaard gekoppeld aan een automaat en goed voor een vermogen van 85 kW/116 pk. Tel hier het nieuwe extra stijve voertuigplatform dat garant staat voor rijplezier bij op en alle ingrediënten voor een succesnummer zijn aanwezig. De andere twee motorvarianten van de Yaris zijn de 1.0 VVT-i met 53 kW/72 pk en de 1.5 VVT-i met 92 kW/125 pk.

Veiligheidsprimeur
De prijzen van de nieuwe Toyota Yaris beginnen bij 17.895 euro. Die van de Yaris Hybrid starten bij 21.195 euro. De nieuwe Yaris is ongeacht de uitvoering uitgerust met tal van actieve veiligheidssystemen (Toyota Safety Sense 2.0) waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist, Pre-Collision System en een centrale airbag voor de bestuurder en zijn passagier, een veiligheidsprimeur in het segment. Ook nieuw, standaard en uniek in het segment, is dat het Pre-Collision System op kruisingen naderende voertuigen en voetgangers kan detecteren en indien nodig zelf kan remmen.

Met Toyota Private Lease is de nieuwe Yaris al te rijden vanaf 284 euro per maand (o.b.v. 48 mnd, 10.000 km/jaar).

bron: autoplus.nu

Laat wat van je horen