Driemaal dik: Toyota Yaris Cross

Meer Toyota-nieuws dat de Nederlandse landsgrenzen nooit gaat passeren. In Japan heeft Toyota namelijk drie heftig ogende variaties op het Yaris Cross-thema gepresenteerd.

In april dit jaar stelde Toyota de Yaris Cross voor, een compacte cross-over waarmee het merk de strijd aangaat met onder meer de Renault Captur, Peugeot 2008 en Volkswagen T-Cross. In Nederland komt die hoogpotige nieuwkomer in ieder geval als 1.5 Hybrid op de markt, een motorisering die straks ongetwijfeld is te combineren met diverse uitrustingsniveau’s. In Japan beleeft de Yaris Cross nu al zijn marktintroductie, en Toyota stelt daarbij direct drie heftig aangeklede uitvoeringen van de cross-over aan de consument voor.

De indrukwekkendste van dat drietal is de met GR Parts-aangeklede versie. Deze door Toyota Gazoo Racing ontwikkelde onderdelen maken van de Yaris Cross optisch een waar rallykanon. De cross-over wordt voorzien van grote knalrode spatlappen, dubbele uitlaateindstukken, 18-inch lichtmetaal en diverse zwarte opzetstukken die we onder meer op de snuit en op de flanken tegenkomen.

Ook huistuner Modellista heeft zich op de Yaris Cross uitgeleefd. De afdeling heeft twee varianten ontwikkeld die Advance Robust Style en Elegant Ice Style heten.  De eerste is zoals zijn naam al aangeeft de ruigst ogende van het stel. De Yaris Cross krijgt als Advance Robust Style een agressief ogende bodykit aangemeten dat uit met scherpe hoeken, randen en vouwen bedeeld bumperwerk bestaat. 19-inch lichtmetaal is van de partij om de wielkasten op te vullen. De Elegant Ice Style oogt minder excessief, maar komt desalniettemin bepaald niet ingetogen voor de dag. Op de Nederlandse bestellijsten van de Yaris Cross hoef je de heftig ogende onderdelen en accessoires overigens niet te verwachten.

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen