Video: Nieuwe RAV Parijs 2018

Het is dan wel in een andere taal gesproken, maar dat doet niet onder om te zien wat voor beest deze wagen is!

Toyota RAV4: uniek aanbod in segment dankzij 2,5-liter Hybrid Electric

De volledig nieuwe, vijfde generatie Toyota RAV4 maakt op de Autosalon zijn Europese debuut. Het design, de prestaties, bruikbaarheid en veiligheid van de ’s werelds bestverkochte SUV maakte grote stappen. Ook de nieuwe RAV4 staat op het nieuw ontwikkelde modulaire voertuigplatform TNGA – Toyota New Global Architecture – dat garant staat voor een extra dynamische rijervaring en een sportief rijgedrag, mede dankzij het lage zwaartepunt van het platform alsook de hoge torsiestijfheid. De RAV4 biedt veel rijcomfort en binnenruimte en heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse. Door de het zelfopladende hybride systeem is het ook een uniek aanbod in het segment. Maar liefst 85% van de West-Europese kopers kiest voor de Hybrid Electric aandrijving in de huidige RAV4.

Meer hybride power en betere efficiency

De nieuwe Toyota RAV4 Hybrid Electric heeft een hoger systeemvermogen van 160 kW/218 pk (voorganger 145 kW/197 pk). De nieuwe RAV4 Hybrid met nieuw ontwikkelde 2,5-liter viercilinder Dynamic Force-benzinemotor en eveneens nieuwe, krachtige elektromotor accelereert van 0-100 km/uur in slechts 8,1 seconden. Door de unieke combinatie van meer hybride power en een betere efficiency is de verwachting dat de RAV4 2.5 Hybrid Electric een nog grotere doelgroep aanspreekt. De CO2-uitstoot start, in afwachting van de definitieve cijfers, bij 102 g/km. Naar keuze levert Toyota de nieuwe RAV4 met een 2,0-liter benzinemotor (zowel handgeschakeld als automaat) of als hybride met voorwielaandrijving (160 kW/218 pk) of als All Wheel Drive versie (163 kW/222 pk).

Grondig verbeterd elektronisch AWD-systeem

De Toyota RAV4 Hybrid Electric is leverbaar met een grondig verbeterd AWD-systeem. Het innovatieve systeem, dat slim gebruikmaakt van het koppel van de hybride aandrijflijn en waarbij een tweede elektromotor de achterwielen aandrijft, is kleiner en lichter dan mechanische 4×4-systemen, wat een positief effect heeft op het verbruik. Het biedt een nog betere tractie op gladde wegen, een lager verbruik in de stad en is stiller wanneer met hoge snelheid gereden wordt. Het koppel dat naar de achterwielen gestuurd kan worden, is met 30% (953 versus 1.300 Nm) toegenomen in vergelijking tot de huidige RAV4 Hybrid Electric. De tractie is hierdoor gelijkwaardig of zelfs beter dan die van gelijkwaardige mechanische systemen.

Uitstekende offroad-prestaties

Het elektronische AWD-systeem van de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid Electric optimaliseert, al naar gelang de rijcondities, automatisch het koppel. De bestuurder ervaart hierdoor een betere ‘handling’, meer stabiliteit en uitstekende prestaties wanneer offroad gereden wordt. Uniek in het segment is AWD Integraded Management (AIM). Het systeem past de besturing, remmen, versnellingen en het koppel en gas automatisch aan de gekozen rijstand aan. De bestuurder kan kiezen uit Eco, Normal en Sport. Als in het terrein een wiel loskomt van de grond, dan kan de bestuurder het nieuwe Trail Mode activeren, wat zorgt dat het losgekomen wiel afgeremd wordt en dat het koppel naar het wiel gaat dat wel de grond raakt.

TNGA-platform

Het TNGA-platform biedt de bestuurder een sportievere, meer betrokken zithouding terwijl de RAV4 nog altijd het goede zicht van een SUV biedt. De passagiers op de achterbank (60/40) profiteren van meer ruimte in de breedte. De bagageruimte nam met maar liefst 79 liter toe en behoort tot de grootste in het segment. De nieuwe RAV4 wordt in januari 2019 in Nederland leverbaar.

Meer zicht rondom en digitale binnenspiegel

Veiligheid is zeer belangrijk. Een beter zicht rondom stond centraal bij het designproces van de nieuwe Toyota RAV4. Dankzij het TNGA-platform ligt de motorkap 15 mm lager, waardoor de bestuurder meer zicht heeft op de weg. De A-stijlen zijn smaller en de buitenspiegels lager gepositioneerd. De achterste zijruiten werden groter, zodat de bestuurder ook schuin naar achteren van meer zicht profiteert. De RAV4 is beschikbaar met een digitale binnenspiegel met beter zicht en een zoomfunctie, een Toyota primeur.

Bron tekst: pers.toyota.nl

Bron video: motor1.com

Laat wat van je horen