Veilig. Veiliger. Verso. Bam > Gewoon veilig!

NCAP Toyota VERSO safe

Hij was al de ‘Gezinsauto van 2010′. En hij werd al betiteld als de restwaardekampioen onder de MPV’s. Maar sinds vandaag is ‘ie ook de veiligste MPV in zijn klasse: de Toyota Verso. Euro NCAP, het instituut  dat doorlopend botsproeven met auto’s uitvoert, heeft onze Verso namelijk uitgeroepen tot de veiligste in zijn segment. Geen ander model kon in 2010 (of daarvoor) aan de resultaten tippen!

De Verso werd volgens de nieuwe, verzwaarde Euro NCAP-normen getest en haalde de maximale score van 5 sterren. Daarmee was onze MPV een van de eerste auto’s die 5-sterren kreeg onder de strengere normen van het Euro NCAP-testprogramma.
Eén van de belangrijkste wijzigingen in het testprogramma vormt de aandacht voor de bescherming van voetgangers. Voor een waardering met 5 sterren moest de Verso op dat gebied minimaal 40% scoren. Met zijn 69% bleek de Verso echt een uitschieter. Onze MPV voldoet daardoor nu al als enige in zijn klasse (van C-MPV’s) aan de 5 sterren voorwaarden voor de veeleisende test in 2012.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NazRfQBrpxg

Bron: Toyota Service Blog > blog.toyota.nl

Laat wat van je horen