Gespot: Toyota Verso facelift

Toyota Verso facelift 2013

In ons land krijgt de Toyota Verso binnenkort flinke concurrentie uit eigen huis van de Prius Wagon. Die laatste is immers wegenbelastingvrij, en dat slikken wij Hollanders als zoete koek. Om te zorgen dat de eveneens zevenzits Verso niet helemaal in de vergetelheid raakt, werkt Toyota intussen hard aan een facelift van de midi-MPV.

Onze spionagefotograaf wist een gecamoufleerd exemplaar van de verse Verso vast te leggen toen deze voorbij kwam scheuren op de snelweg. Duidelijk is te zien dat de vernieuwde Auris-met-meer-binnenruimte aan de buitenkant duidelijker het nieuwe familiegezicht van Toyota krijgt. Daarbij moet je denken aan de vriendelijk getekende grille die we kennen van de nieuwe Yaris en de opgefriste Aygo. De lijnen worden dus wat ronder, terwijl de luchtinlaat in de onderkant van de bumper in de breedte groeit en meer de vorm van een trapezium krijgt. Ook kunnen we een aangepaste grille verwachten en gaat de vorm van de koplampen en achterlichten op de schop. Wereldschokkend is anders, zullen we maar zeggen…

Toyota zelf laat zoals gewoonlijk niets los over de aanstaande veranderingen, maar we kunnen al raden dat er op technisch gebied weinig zal veranderen bij de Verso. Kijk maar naar de onlangs aangepakte Avensis, daar was ook niet veel nieuws onder de zon. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt de Verso opnieuw met een 1,6-liter of 1,8-liter benzinemotor, terwijl op dieselgebied een tweeliter en diverse varianten van de 2.2 D-4D-F klaar staan. Wel mag je er gerust op rekenen dat de gemiddelde CO2-uitstoot bij de Verso zal dalen, omdat Toyota (net als bij de Avensis) onder meer de interne wrijving zal aanpakken en meer stop/startsystemen beschikbaar maakt. Volgens de laatste berichten verschijnt de vernieuwde Toyota Verso eind dit jaar op de markt.

Bron en tekst: autoweek.nl

Laat wat van je horen