Review Verso-S met eigen tintje

Verso-S review

Eindelijk, na een half jaar wachten is mijn Verso-S dynamic CVT, 3 weken geleden afgeleverd. Mijn 10e Toyota inmiddels! Sinds jaren weer een kleinere wat voor mij echt een bewuste keuze was.  

Kleur, parelmoer wit. Wat een mooie kleur! De auto opgeleukt met een panoramisch dak (wat een licht), een navigatiesysteem (die ik nog moet uitvogelen), cruise control (jammer dat dat er niet standaard opzat), zwarte lichtmetalen velgen en iets bredere banden 195 55 16 (het oog wil ook wat). Oogt allemaal iets sportiever. De standaard lichtmetalen velgen zijn voor de winterbanden.

De eerste kilometers zijn gemaakt en ik moet zeggen: het bevalt prima! Mijn ervaring: De auto is lekker strak geveerd, heeft lekkere stoelen en rijdt heerlijk. Lekker stil ook. Wel even wennen als je overstapt van de grote broer (de Verso uit 2009 met nog meer luxe). De auto is bijna een halve meter kleiner, maar daar merk ik in het dagelijks verkeer (woon-werk) niets van. Het zal wel merkbaar zijn bij vakanties. Kan iets minder meenemen, maar of dat een nadeel is? De CVT (automaat) daar heb ik over getwijfeld. Maar na 100 kilometer wist ik het al, wat een verademing. Nooit meer schakelen. Dat ik dat nooit eerder heb genomen! Het start-stop systeem is even wennen. Je bent geneigd te denken: als ‘ie maar weer start, maar het werkt feilloos. En je kunt het uitschakelen, wat handig is bij het file-parkeren.

De reden dat ik kleiner wilde rijden zijn toch de maandelijkse lasten. Naast het feit dat de verzekering en motorrijtuigenbelasting lager uitvallen, sprak ook het benzineverbruik mij aan. De eerste tankbeurt leverde een gemiddeld verbruik op van 1 op 18. Dat valt niet tegen. Na 600 kilometer moest ik 33 liter tanken. 10 liter minder dan bij mijn oude auto bij een vergelijkbaar aantal kilometers. Een mooie besparing in deze tijd met hoge benzineprijzen.

Kortom: mijn eerste indruk is zeer positief. Een fijne rijauto.

‘’De Verso-S is door Dhr. Stilting zo mooi samengesteld dat wij deze niet zomaar aan het oog van het publiek voorbij konden laten gaan. De combinatie van de witte lak, het mooie panoramic dak wat van buiten zwart lijkt en de mat zwarte velgen maken de Verso-S echt compleet af. De dagen dat de auto al klaar stond voor aflevering kregen we vele reactie van klanten. Echt een prachtige combinatie van alles, aldus Harry van Ekris, Toyota van Ekris Mijdrecht’’

Toyotablog.nl bedankt Dhr Stilting voor het mogen plaatsen van dit stukje en wensen hem natuurlijk nog veel plezier met de nieuwe auto!

Bron: Dhr Stilting en Toyota van Ekris

Reacties

 1. Nice, gefeliciteerd! Mooie combi van parelmoer-wit met de donkere wielen en dak.

 2. Heb verleden week in Vilvoorde proefrit gedaan met gelijkaardige Verso-S automaat benzine. Viel reuze mee, overweeg aankoop, maar nooit gehoord van start-stop systeem op deze wagen!

 3. Taher Arsiwalla zegt

  Frontspoiler is te laag , 145-150mm vanaf de grond oppervlakte. Grondkontakt bij laage korte hellingen b.v. bij sommigen parkeerplaatsen. Achterruit raamwisser heeft beperkte wisoppervlakte, lastig bij schnee en regen.

 4. Wilfried zegt

  Kan je in deze toyota verso ook 2 elektrische fietsen in de auto vervoeren door de lage laadvloer?
  In een oude toyota verso kan dit.
  Graag een reaktie.

Laat wat van je horen