Levertijden Toyota’s (update van Toyota)

Levertijden Toyota modellen

Via Toyota Nederland > Het zal je niet ontgaan zijn in de media: vrijwel elke autofabrikant heeft op dit moment last van vertragingen door de natuurramp in Japan. Japan is immers een van de belangrijkste producenten van onder meer elektronica. En zonder elektronica staat elke auto stil. Geen elektronica? Geen auto. Ook Toyota vermindert nu tijdelijk de productie van auto’s in Europa.

Toyota produceert in Japan onder meer elektronica, rubber onderdelen en kunststof panelen voor de Europese Toyota fabrieken. Als gevolg van de natuurramp is nu vooral van die onderdelen wat minder voorraad.

Voor jou als Nederlandse consument zijn de gevolgen echter beperkt. Van de uitvoeringen en kleuren die bij ons namelijk populair zijn, hebben wij als Nederlandse Toyota importeur een strategische voorraad ingekocht. Als je een van die auto’s koopt, kun je vaak al op korte termijn rijden. Zeg maar binnen een maand.

Alleen speciale bestellingen: 4 weken meer levertijd
Alleen voor (de in Europa geproduceerde) auto’s – Aygo, Yaris, Auris, Full Hybrid Auris, Verso, Avensis – die speciaal besteld moeten worden, kan de levertijd met zo’n vier weken opschuiven naar maximaal vier maanden. Maar alles is – dat zul je begrijpen – onder voorbehoud. Het is immer lastig om op dit moment exacte voorspellingen te doen over de levertijden van zowel nieuw als reeds bestelde auto’s. Dat komt omdat de situatie in Japan van dag tot dag kan veranderen.

Aygo – Op dit moment is er geen verandering in de levering.
Yaris – De levering kan 4 weken vertraagd zijn.
Auris/Full Hybrid Auris/Verso/Avensis – Alleen voor auto’s die speciaal besteld moeten worden, kan de levertijd met zo’n vier weken opschuiven naar maximaal vier maanden.

Heb je een in Japan geproduceerde auto besteld? Dan is de kans groot dat de auto wordt geleverd op de datum die met je is afgesproken.

iQ/Urban Cruiser/Prius/RAV4/Land Cruiser – Op dit moment is er geen verandering in de levering. Vaak kun je de auto binnen een maand na aankoop rijden.
Verso-S – Mede door de wereldwijde populariteit van de Verso-S, kan de levertijd van dit model oplopen tot zo’n 6 maanden.

bron: Blog.toyota.nl

Reacties

 1. Eind april m’n lease Prius besteld (behoudens andere wielen geen bijzondeheden), levertijd komt op 5 a 6 maanden: SPIJT!

 2. Elings W H G zegt

  Geruime tijd geleden bestelde ik ’n Verso-S. Volgens de verkoopadviseur zou de levertijd 5 of 6 weken zijn(?!) Nu blijkt het aanmerkelijk langer te gaan duren volgens informatie van importeur, zojuist hier gelezen.

  Wat ’n teleurstelling, ik wil die aankoop wel annuleren. Mijn advocaat maar inschakelen?

  W H G Elings, Amersfoort.

 3. Ik rij ook een verso-s en deze is net afgeleverd.
  Dit bericht wat u leest is al een tijdje oud….en niet meer van toepassing. gewoon de verkoper bellen

 4. Yvonne Bongers zegt

  Begin Maart 2022 mijn nw Toyota Iygo x besteld Levering half uiterlijk eind Aug Niets zat er tegen maar nu is de leverings datum eind okt .Nu maar wachten .Kan ik s koper iets ondernemen ??Vanwege lichamelijke problemenkan ik moeilijk zonder auto

Laat wat van je horen