Yes, supercar van Toyota gaat er echt komen!

Geen concept gezeur, gewoon een écht product.

Op de Tokyo Auto Salon presenteerde Toyota een idioot lekkere auto in de vorm van de GR Super Sport Concept. Ondanks het smakelijke uiterlijk haalden we onze schouders een beetje op. Een concept is natuurlijk leuk voor op een beurs, maar wat echt telt is een productiestadium zodat men daadwerkelijk iets heeft om in te rijden.

Toyota komt in dat opzicht met goed nieuws. De Japanners hebben bekendgemaakt dat de ontwikkeling van een supercar daadwerkelijk is gestart. Net als de GR Super Sport Concept, zal de auto qua techniek gebaseerd worden op de TS050 Hybrid LMP1 die dit weekend de overwinning wist te pakken op Le Mans.

 Deze auto heeft een twin-turbo V6 met directe injectie, gekoppeld aan Toyota Hybrid System-Racing (THS-R). De hybride levert daardoor 1.000 pk aan vermogen. Op Le Mans heeft Toyota de potentie van de techniek bewezen en dat ze deze technologie naar een straatauto gaan brengen is briljant te noemen.
 
 
Meer details zijn nog niet bekendgemaakt. Het is te hopen dat de supercar veel uiterlijke overeenkomsten met de GR Super Sport Concept gaat krijgen, want wat een brute machine is dat.
 
Bron: autoblog.nl

Laat wat van je horen