Toyota GT86 met TRD-goodies komt naar Nederland

Dat Toyota’s huistuner TRD (Toyota Racing Development) aan het upgraden is geslagen met de GT86, dat is al een lange tijd bekend. Nog voor de officiële lancering van de achterwielaangedreven bolide zagen we de eerste modificaties al op het net verschijnen. Niet lang daarna werd de auto grondig onder handen genomen op een testbaantje, wat we allemaal op video konden aanschouwen. Nu komt de TRD-versie weer iets dichterbij: Toyota haalt hem naar Nederland.

Bredere bandjes

Toyota omschrijft dit bouwwerk als de “ultrasportieve versie” en geeft hem onder meer andere schokdempers en verlagingsveren mee. Verder zien we antracietkleurige 18-inch handgesmede TRD-velgen -met 225/40/ZR18 rubbers – waarachter remschijven en -klauwen schuilgaan die een maat zijn gegroeid. Deze groeispurt is verder doorgezet in de stabilisatiestangen, en tegelijk mikte Toyota er een veerpootbrug bij. Smakelijke ingredienten voor een beter bochtgedrag dachten we zo.

Aan het reguliere uiterlijk werd een voorspoiler, een set zijskirts en een achterspoiler toegevoegd. De aandacht zal de GT86 TRD echter vooral met zijn kont trekken, waar een diffuser van formaat te vinden is, plaats biedend aan vier uitlaatuiteinden. Too much voor een 2.0-liter boxermotor met 200 pk? Ach, het klinkt best wel lekker.

TRD-startknop

Van binnen kreeg de GT86 TRD een sliert rood stiksel toegeworpen, dat onder meer terugkomt in het stuur en de pookknop. De rode startknop is verder voorzien van TRD-inscriptie, zodat je niet snel vergeet dat jouw GT86 nét iets heftiger is dan de rest.

Prijzen voor dit alles? Wel, deze TRD-opsmuk is ook afzonderlijk te bestellen, en kan soms alleen in combinatie gemonteerd worden – remklauwen passen bijvoorbeeld alleen met een velg-upgrade. Toyota adviseert geïnteresseerden om bij de dealer langs te gaan voor opties & prijzen. Koop je werkelijk élke TRD-accesoire denkbaar, dan ben je, hou je even vast, €28.775 kwijt. En dan komt de prijs van een kale GT86 er nog bij.

Stevig, maar good fun is dan wel gegarandeerd. Oh, en als je toch meer motorvermogen wil, wellicht halen ze deze Gazoo-pret ooit nog naar Europa.

Bron: autoblog.nl

Laat wat van je horen