Waterstof voor iedereen, De ‘brandstof’ voor de toekomst

Waterstofauto’s zijn in feite de nieuwe generatie van elektrisch aangedreven auto’s…De chemische reactie van waterstof en zuurstof die in de brandstofcel plaatsvindt, zorgt voor de energie die de elektromotor van de auto aandrijft. Er wordt dus geen fossiele brandstof in de motor verbrand. Deze technologie is oorspronkelijk voor ruimtevaartuigen ontwikkeld, maar tegenwoordig vinden brandstofcellen een veel bredere toepassing.

Uitbouwen van de waterstofinfrastructuur in Europa

Hydrogen Mobility Europe (H2ME) is een prestigieus project gericht op het ontwikkelen van een geheel Europa dekkend netwerk van waterstoftankstations. Dat betekent een gigantische stap voorwaarts voor de waterstofsamenleving, waardoor berijders van waterstofauto’s – ofwel brandstofcelauto’s – veel gemakkelijker toegang krijgen tot waterstoftankstations.

Het doel van het H2ME Project is te laten zien dat voertuigen met een brandstofcel, waterstoftankstations en de productietechniek van waterstof technisch klaar zijn om op de markt te worden gebracht. En dat moet lukken door het aantal brandstofcelauto’s op de weg in Europa ingrijpend uit te breiden.

Bron: www.toyota.nl

Laat wat van je horen