Tweede generatie Toyota Mirai fors goedkoper

Toyota presenteert in het eerste kwartaal van volgend jaar de definitieve versie van de nieuwe Mirai. De tweede waterstofauto van het Japanse merk wordt niet alleen langer, het nieuwe model wordt daarnaast fors goedkoper dan de uitgaande versie.

De nieuwe Toyota Mirai is 4,97 meter lang tegenover 4,89 meter voor het oude model. Daarnaast spreekt Toyota van een hoogwaardiger interieur en een groter rijbereik. Naar schatting zal de actieradius met 150 kilometer toenemen tot 650 kilometer. De uiteindelijke specificaties en technische gegevens worden in begin volgend jaar verwacht.

Het bovenstaande betekent echter niet dat de aanstaande Mirai duurder zal uitvallen, in tegendeel. Toyota claimt dat het nieuwe model voor minder dan 70.000 euro in de prijslijst zal komen. Ter vergelijking, het huidige model kost minimaal 80.095 euro.

Doordat de 12 procent bijtelling bij een waterstofauto over de hele cataloguswaarde wordt gerekend, belooft de nieuwe Mirai in 2021 een interessante zakelijke aanbieding te worden.

Bron: Tankpro.nl

Reacties

  1. Waterstof Toyota staat bij ekris in Maarssen. Mooi ding en strak

Laat wat van je horen