Toyota Prius Compact zeker geen winkeldochter

Toyota_Prius_C_Blau_995120i

Via Telegraaf.nl> AMSTERDAM –  De fonkelnieuwe Toyota Prius C, een vijfdeurs hatchback met hybride-aandrijflijn, heeft de kortste statijd in de Verenigde Staten. Al na acht dagen bij de dealer staat er een koper voor de deur. De gemiddelde statijd in Amerika bedraagt 53 dagen. Dit schept hoge verwachtingen voor de Europese Yaris Full Hybrid.

SNELLE KOPERS

 Dat blijkt uit onderzoek van Edmunds.com. Volgens de website is de Prius de enige auto die binnen tien dagen alweer weg is bij de dealer. Op de tweede plaats staat de Audi Q7. De mastodont wordt gemiddeld na elf dagen verkocht. Ook de Mazda MX-5 blijft slechts 11 dagen in de showroom staan, voordat een koper zich aandient. De Hyundai Elantra staat slechts één dag langer.

TWEE SUV’S

 Met de Q5 heeft Audi nog een hardloper in de showroom staan. De SUV vertrekt alweer na 13 dagen, eenzelfde periode als de Porsche Cayenne. Zowel de BMW X6 als de Subaru Impreza staan een dag langer dan de twee SUV’s.

RAPPE LEVERING

 Voor de korte statijd zijn twee redenen aan te voeren. In het geval van de Prius C heeft de snelle levering te maken met de recente marktintroductie. Bovendien neemt de vraag naar zuinige auto’s razendsnel toe wanneer de brandstofprijzen in het land toenemen. Daalt de olieprijs, dan neemt ook de vraag weer af. De rappe levering van de andere Top 5-modellen heeft te maken met de beperkte beschikbaarheid van de wagens. De fabrikanten stemmen de voorraad op de marktvraag af, zodat de auto’s snel worden uitgeleverd. (SvB)

bron: Telegraaf.nl

Laat wat van je horen