Toyota plaagt met nieuwe 4Runner

In Nederland kennen we ‘m eigenlijk nauwelijks, de Toyota 4Runner. De Japanners warmen SUV-liefhebbers alvast op met een tweetal detailfoto’s van het aanstaande bakbeest.

De reden dat de 4Runner in Nederland weinig bekendheid geniet is vrij eenvoudig: de kolos is hier namelijk niet op de markt. De naar Amerikaanse begrippen ‘gemiddeld grote’ SUV is aan de andere kant van de grote plas behoorlijk in trek, en Toyota acht de tijd nu rijp om het model op te frissen.

Tijdens het Stagecoach Music Festival in Californië, dat vanaf 26 april gehouden wordt, zal Toyota de nieuwe 4Runner officieel onthullen. Daarbij melden ze trots dat het voor het eerst is dat een nieuwe auto z’n debuut beleeft tijdens een muziekevenement. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen.

Vergeleken met z’n voorganger lijkt de facelift van de vijfde generatie 4Runner een iets spannender uiterlijk te krijgen. Er is natuurlijk nog weinig te zien, maar de luchtroosters onder de koplampen wijzen op het werk van een pen die met enige fantasie is bewogen. Ter vergelijking hebben we op foto 3 en 4 het huidige model, dat sinds eind 2009 op de markt is, erbij gesleept.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen