Toyota is hersteld van Tsunami

Toyota Tsunami Japan.
De productie van Toyota’s kwam vorig jaar zwaar in de problemen door de tsunami-schade in Japan. Nu een jaar later blijkt het marktaandeel opvallend snel hersteld te zijn.De verkoop van Toyota nam in april toe met 12 procent, terwijl het industriegemiddelde slechts +2 procent bedraagt. Het marktaandeel van Toyota steeg daardoor naar 15 procent.

Vooral de verkoop van de Toyota Prius zit in de lift; de hybride bolides tekenden voor een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden toen de productie bijna volledig stokte door de tsunami in Japan.

General Motors verwelkomde toen de teleurgestelde Toyota-klanten met open armen, maar nu blijkt dat loyaliteit nog bestaat en ze weer in een Japanner willen rijden. General Motors staart in april 2012 naar een verkoopdaling van 8 procent ten opzichte van een jaar daarvoor. De andere concurrent, Ford Motor Company verkocht 5 procent minder auto’s.

Zuiniger auto

Het herstel van Toyota is vooral te danken aan de cashcows Prius en Camry. De verkopen zitten in de lift, het marktaandeel is weer op normaal niveau en dit alles zonder spectaculaire kortingen te geven. Sterker nog; de verkopen stegen spectaculair terwijl Toyota minder geld uitgaf aan kortingen ten opzichte van vorig jaar. Analisten schrijven de autonome groei toe aan de stijgende benzineprijzen waardoor consumenten, zelfs in Amerika, aangemoedigd worden om een zuiniger auto te kopen. Zelfs een Toyota Prius.

Laat wat van je horen