Toyota blijft nummer 1

Toyota nummer 1

Het gaat weer de goede kant op met de autoverkopen en alle merken profiteren daarvan. Toyota blijft de grootste autofabrikant ter wereld, vorig jaar zagen 8,4 miljoen auto’s van dat merk en dochters Daihatsu en Hino het levenslicht.

Toyota heeft z’n koppositie van 2009 in 2010 weten te consolideren. In het crisisjaar verkocht het merk nog 7,8 miljoen auto’s, maar vorig jaar waren dat er dus 8,4 miljoen. Dat betekent dat er elke minuut 16 nieuwe Toyota’s bijkomen. De Amerikaanse gigant General Motors maakt pas op de plaats en blijft de op één na grootste autofabrikant met 8,2 miljoen verkochte auto’s in 2010, terwijl dat er in 2009 nog 7,5 miljoen waren. Volkswagen maakt de top drie compleet, het concern waar onder andere ook Seat, Skoda en Audi onder vallen verkocht 7,1 miljoen nieuwe auto’s ten opzichte van 6,3 miljoen auto’s in 2009. Voor de drie toppers geldt Azië als de grote groeimarkt, met name in China gingen de zaken goed.
De top 5 wordt gecompleteerd door de Renault-Nissan alliantie op plek 4 met een afzet van 6,7 miljoen auto’s en op plek vijf komt Hyundai-Kia. De Koreanen zetten hun succesverhaal dus door en verkochten vorig jaar 5,7 miljoen nieuwe auto’s, een stijging van maar liefst 1,1 miljoen auto’s ten opzichte van het voorgaande jaar.

Laat wat van je horen