Occasion prijzen Prius schieten omhoog! (USA)

Toyota Prius 2012

Er is in de Verenigde Staten weer een enorme vraag naar Toyota Prius occasions ontstaan door de hoge brandstofprijzen en dat hebben we een aantal keer eerder gezien.

Op zich is het geen vreemde reactie dat mensen naar voordelige alternatieven zoeken op het moment dat de brandstofprijzen tot recordhoogtes stijgen. Echter krijg je in het geval van de Verenigde Staten een beetje het gevoel dat er geen gulden middenweg bestaat. Of massaal aan die enorme pick-ups, of massaal aan de Toyota Prius.

In de VS is de vraag naar een nieuwe Toyota Prius in het eerste kwartaal met 50 procent toegenomen. Er werden in de eerste drie maanden van dit jaar 42.779 exemplaren verkocht. Amerikanen zijn zelfs bereid om meer dan de adviesprijs te betalen. De voorraden slinken en de levertijden nemen toe als gevolg van de grote vraag en verminderde productiecapaciteit door de aardbeving in Japan. Hierdoor is ook de gebruikte Prius sterk in trek. De gemiddelde prijs van een Prius occasion lag in januari op 16.883 dollar, maar dit is nu gestegen naar 19.376 dollar. Deze reactie hadden analisten al voorspeld. (via: wallstreetjournal)

via autoblog.nl

Laat wat van je horen