Miljonairs rijden graag Prius

Red_Prius-prv

Denk je dat miljonairs altijd in een Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce of andere exoot rijden? Think again! Veel rijke lui in Amerika kruipen veel liever achter het stuur van hun Toyota Prius!

Wat zijn de favoriete auto’s van de miljonairs in Amerika? Op die vraag wilde TrueCar.com – een site met allerlei prijsinformatie over auto’s – wel het antwoord weten. En dus stelde het per postcodegebied vast hoeveel miljonairs er wonen. Hier rolde een top-10 uit. Vervolgens keek TrueCar.com welke auto’s in dit gebied het meest verkocht worden.

Het onderzoek komt aan bod in de Los Angeles Times en wijst uit dat de Toyota Prius heel populair is onder miljonairs! En wij maar denken dat iedereen met bakken geld naar de dichtstbijzijnde Bentley-dealer holt. ‘Vooral welgestelde Amerikanen die in gebieden wonen waar milieuoverwegingen de boventoon voeren, lopen weg met de Toyota Prius’, aldus TrueCar.com. ‘Het is het ultieme statussymbool in de ecoluxe-klasse.’

Toyota Prius populair onder miljonairs in Amerika - Toyota-blog.nl

De Prius is het populairst in bijvoorbeeld Century City, Los Angeles. Dit postcodegebied staat op nummer 5 van de rijkste in Amerika. Volgens TrueCar.com bedraagt het gemiddeld jaarinkomen hier een stevige 751.000 dollar. Daar kun je een aardige Mercedes voor kopen, maar dit merk staat op de tweede plaats van populairste auto’s, ná de Toyota Prius. Ha!

Miljoenenspel

De Prius is ook het populairst in Ross, iets ten noorden van San Francisco. Zelfs met een gemiddeld jaarinkomen van bijna 5 ton, is de Prius hier de meest verkochte auto. En in Atherton (Redwood City, Californië) staan we op nummer 2, vóór Porsche. Niet gek voor een postcodegebied waar gemiddeld 768.000 dollar per jaar wordt verdiend. Denk dus twee keer na welke auto je aanschaft na het winnen van het Miljoenenspel; pas met een Prius hoor je er helemaal bij.

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen