Lente in het Midden-Oosten? Doe je pick-up in de ban!

Prius vs Truck

blog.toyota.nl > Arabische lente’. Klinkt dat niet lieflijk en zoet? Als een sprookje uit de vertelling van duizend en een nacht? De drang naar democratie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vertaalt zich hier echter door naar explosief stijgende brandstofprijzen en een keiharde aanslag op het gezinsbudget. En daar is niets romantisch aan.  

In dat soms wat onnavolgbare Amerika knallen de verkopen van onze Full Hybrid modellen meteen weer door het dak. De verkopen van de Prius verdubbelden in februari naar bijna 14.000 stuks. We zagen dat al eerder gebeuren toen een paar jaar terug de brandstofprijzen plotseling sterk stegen. SUV’s en pick-ups werden onverkoopbaar en zuinige auto’s een hype. Maar de afgelopen tijd kon je in Amerika je tank weer voor een appel en een ei volgooien en dus konden de auto’s niet groot genoeg zijn. Prius-rijders werden door (het in Amerika ontzettend invloedrijke) South-Park prompt op de hak genomen. Ze zouden teveel ‘zelfgenoegzaamheid’ uitstoten; SMUG.

Maar nu de olieprijs doldwaas omhoog schiet, maakt bezinning zich opnieuw meester van de Amerikaan. En voor de Amerikaanse Prius-rijders – niet zelden als linkse treehuggers neergezet – is de wraak mierzoet. Het internationale persbereau Reuters bericht er zelfs uitgebreid over. Het interviewde verschillende eigenaren, waaronder Jade Boyd en Paul Baumback. “Een buddy vroeg me welk benzinestation de beste prijs heeft. Ik antwoordde dat ik eigenlijk niet meer op de benzineprijzen let omdat ik met mijn Prius bijna nooit meer hoef te tanken. Hij was verbijsterd. En ik heb dat zo gelaten.”

Baumbachs stille triomf is er één om over na te denken. Uiteindelijk is die Full Hybrid techniek zo gek nog niet.

Bron: blog.toyota.nl meer weten en lezen kijk op blog.toyota.nl

Laat wat van je horen