Het verhaal achter de RAV4 EV

Niet alle Toyota modellen maken de oversteek naar Europa. De Toyota RAV4 EV bijvoorbeeld. De volledig elektrische crossover is vooralsnog alleen in Amerika leverbaar. Maar omdat de techniek ervan zo bijzonder is, willen we toch aandacht besteden aan deze ultraschone Toyota. En dat doen we met een korte film.

Sinds kort is hij in Californië te koop: de 100% elektrische Toyota RAV4 EV. In de volgende korte Engelstalige film vertellen Toyota technici over de ontwikkeling van deze bijzondere Toyota. Overigens is de auto tot stand gekomen mede dankzij Tesla Motors, producent van elektrisch aangedreven auto’s.

Reacties

  1. Danny ter Haar zegt

    Ik inmiddels 7 maanden zo’n rav4EV in mijn bezig en daar inmiddels zo’n 10k miles (16000 km) mee gereden. Ik ben er zo tevreden over dat ik er nog eentje voor mijn vrouw heb aangeschaft. Het is duidelijk een auto die alleen maar bedoelt is/was om een tax voordeel te halen voor alle niet EV auto’s van Toyota in Californie. Toyota heeft onlangs aangekondigt zich vol op waterstof te richten, niet (meer) op BEV’s. Echt jammer, want het rijdt heerlijk. Ik heb tot 3 x toe ongeveer 250 km op een volle accu weten te halen, veel meer dan de 160 km waarop ie gespecificeerd is. Meer info over deze opmerkelijke auto op http://www.myrav4ev.com/

Laat wat van je horen