10.000 Toyota-dagen voor het goede doel

Onze collega’s in de VS zijn in een gulle bui. Ze gaan 100 auto’s weggeven in het Toyota 100 Cars for Good-programma. Het komt er in het kort op neer dat 100 non-profitorganisaties en goede doelen een Toyota mogen uitkiezen. Daar mogen ze dan 100 dagen kosteloos gebruik van maken. Dat zijn in totaal 10.000 Toyota-dagen (27 jaar).

Alle non-profitorganisaties van de Verenigde Staten kunnen vanaf 12 maart aanmelden als kandidaat via de daarvoor bestemde Facebook-pagina. De inschrijving sluit na 2 weken of eerder als er meer dan 5.000 aanmelding zijn. Vervolgens buigt een jury zich over de inzendingen en maakt een shortlist van 500 geluksvogels bekend. Zij mogen dan in een videoboodschap uitleggen waarom nu juist zij die Toyota zo hard nodig hebben.

De Amerikaanse Toyota-organisatie stelt 100 auto's ter beschikking aan non profit-organisaties die er 100 dagen gebruik van mogen maken.Twee maanden erna, in mei, mag het publiek zich ermee gaan bemoeien. 100 dagen lang worden 5 shortlisters voorgesteld op de Facebook-pagina. Iedere dag rolt daar een winnaar uit. De runners up – de rest dus eigenlijk – gaat overigens niet met lege handen naar huis: zij krijgen 1.000 dollar mee naar huis/werk.

Winnaars
Maar de echte winnaars mogen pas echt in hun handen wrijven. Oké, ze kunnen geen Toyota GT86 uitkiezen, maar met de zes beschikbare modellen is het ook alles behalve behelpen. Ze mogen namelijk kiezen uit de Camry Hybrid, de Highlander (SUV), Prius Wagon en twee verschillende Sienna’s (in de VS zeer populaire MPV’s zijn. En hou je je als Amerikaans bedrijf bijvoorbeeld bezig met onderzoek in de ruigere delen van de States, dan kies je natuurlijk voor een Tundra pick-up.

Bron: blog.toyota.nl

 

Laat wat van je horen