Toyota C-HR zet achtervolging in voor goede doel!

De Wings for Life World Run is een bijzondere hardloop- en rolstoelwedstrijd voor het goede doel. Bijzonder, omdat de finish de deelnemers als het ware achtervolgt! En die finish was niets minder dan onze sportieve Toyota C-HR!

Toyota C-HR is ‘Catcher Car’

De Nederlandse versie van het wereldwijde Red Bull-event Wings for Life World Run vond dit jaar plaats op 7 mei in Breda. De Toyota C-HR vervulde de rol van ‘Catcher Car’. Dit leggen we graag even uit. In de Wings for Life World Run rennen de deelnemers niet naar een finishlijn. Nee, de finish achtervolgt als het ware de lopers! De ‘Catcher Car’ is die finish. Hij start een half uur later dan de deelnemers en begint te rijden met een snelheid van 15 kilometer per uur. De ‘Catcher Car’ versnelt totdat de laatste renner is ingehaald. Wie dan de langste afstand heeft gelopen, wint!

catcher_car

Heel spannend!

De ‘Catcher Car’ is uitgerust met een sensor die bijhoudt wie er wordt ingehaald. Vergis je niet over de afstanden die de deelnemers met in hun kielzog de Toyota C-HR afleggen. De Oostenrijker Phillip Aiger bleef onze gedurfde crossover het langst voor, over een afstand van maar liefst 71,37 kilometer! Ga er maar aan staan: rennen met continu het idee dat je kan worden ingehaald en het feest over is. Heel spannend! Net als het design van onze Toyota crossover C-HR.

cc_kjeld_manon-

Topschaatser Kjeld Nuis

In de ‘Catcher Car’ zat niemand minder dan topschaatser Kjeld Nuis (foto boven) achter het stuur. Die genoot zichtbaar van de spanning én natuurlijk van de Toyota C-HR. Onze nieuwe crossover is namelijk de perfecte auto als ‘Catcher Car’. De C-HR is ontwikkeld door Toyota technici met racebloed in hun aderen. Bij het intrappen van het gaspedaal voel je direct de krachtige acceleratie. De Toyota combineert de lichtvoetigheid van een hatchback met het comfort van een SUV. Manon Tienhoven (ook foto boven) reed in de back-up car. Ze solliciteerde naar de functie en werd uitgekozen door Toyota en Red Bull.

catcher_car-3-

Ruggenmergonderzoek

De Wings for Life World Run moet zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met een dwarslaesie. Dit jaar waren er wereldwijd 155.288 deelnemers, waarvan in Nederland 4.600. Er is inmiddels meer dan 7 miljoen euro opgebracht voor ruggenmergonderzoek. We zijn er heel trots op dat de Toyota C-HR hieraan een mooie bijdrage heeft mogen leveren!

bron: www.blog.toyota.nl

Laat wat van je horen