Toyota C-HR genomineerd voor Auto van het Jaar 2017!

En de titel ‘Auto van het Jaar 2017’ gaat naar…?

Misschien wel naar onze nieuwe C-HR!

logocoty_finalist_2017

Auto van het Jaar 2017-verkiezing

Jawel, de Toyota C-HR – onze nieuwe C-segment coupé-crossover – zit bij de laatste zeven finalisten van de Auto van het Jaar 2017-verkiezing! En daar zijn we eigenlijk al heel trots op. Er waren eerst 35 kanshebbers waarvan je de meesten op bovenstaande foto ziet afgebeeld.

crossover_toyota_c_hr

58 juryleden

Na een grote stemronde onder 58 gerenommeerde juryleden uit 22 Europese landen – in Nederland zijn dat Gert Wisse van de ANWB, Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma en Ton Roks van Octane –  zijn er nog maar zeven auto’s overgebleven. De Toyota C-HR is een van de finalisten en gaat de strijd aan met de Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes-Benz E-Klasse, Nissan Micra, Peugeot 3008 en Volvo S90/V90.

crossover_toyota_c_hr

25 punten

Geen makkelijke taak, maar de kansen zijn voor alle auto’s gelijk. En vergeet niet: de pers is heel tevreden over de C-HR. Elk jurylid moet nu 25 punten gaan verdelen over minimaal vijf auto’s en min- en pluspunten van de auto’s noemen. En wanneer weten we wie de winnaar wordt? Op maandag 6 maart 2017 maakt de organisatie de winnaar bekend op de Autosalon van Genève. Noteer in de agenda dus!

crossover_toyota_c_hr

In 2005 gewonnen

Toyota won in 2005 voor het laatste de Auto van het Jaar-verkiezing. Dat was met de tweede generatie Toyota Prius. Ook voor de 2017-verkiezing was de nieuwe Prius genomineerd, maar uiteindelijk kwam de C-HR bij de laatste zeven finalisten terecht. Als de C-HR wint, dan heeft de Prius ook een beetje gewonnen, want de aandrijflijn van de C-HR Hybrid is identiek aan de Prius. Goed, 6 maart weten we meer. Duim je mee voor een gouden medaille?

crossover_toyota_c_hr

Bron: blog.toyota

Laat wat van je horen