Elektrische Toyota C-HR gepresenteerd

Toyota heeft in China de volledig elektrische en eerder aangekondigde versie van de C-HR én een nieuwe concept-car gepresenteerd.

Toyota brengt in 2020 deze volledig elektrische versie van de C-HR op de Chinese markt. De C-HR, die in China als Izoa door het leven gaat, is op deze foto’s zowel in C-HR- als in Izoa-trim te zien. Specificaties over de aandrijflijn houdt Toyota vooralsnog helaas onder de pet. De Izoa is de versie die door de Chinese joint venture FAW-Toyota wordt verkocht. De joint venture Guangzhou-Toyota noemt zijn versie simpelweg C-HR.

Wel zien we dat Toyota zowel de C-HR als de IOZA EV een nieuw front aanmeet. Zo wordt de voorbumper vernieuwd en loopt de bovenste grille aan weerszijden op richting de koplampen. In het interieur schroeft Toyota een volledig digitaal instrumentarium.

Toyota is van plan om in 2020 wereldwijd meer dan tien EV’s in zijn portfolio te hebben. Toyota kiest ervoor om de C-HR/IOZA EV in China te laten debuteren, omdat de Chinese markt voor EV’s enorm is. Eerder liet Toyota ons weten dat er niets bekend was over mogelijke komst naar Europa. Mocht de C-HR EV wél onze kant op komen, dan zou het een gedoodverfde concurrent zijn voor de Hyundai Kona Electric.

Rhombus

Meer Toyota-nieuws komt in de vorm van de Rhombus, een studiemodel waarmee Toyota naar eigen zeggen een showauto toont die “voldoet aan de waarden en levensstijlen die mensen die na 1990 in China geboren zijn hebben”. Ook van deze showauto is vooralsnog geen informatie voorhanden.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen