Elektrische Toyota C-HR aangekondigd

Toyota heeft in China zijn elektrificatieplannen voor de lokale markt uit de doeken gedaan. Wat blijkt? De C-HR krijgt een volledig elektrische uitvoering.

Toyota meldt in China dat het van de huidige generatie Corolla, dus niet de op stapel staande generatie, een plug-in hybride op de markt zal brengen. Die sedan-met-stekker krijgt gezelschap van een plug-in hybride-variant van de Levin, een auto die hier niet leverbaar is. Zowel de Corolla PHEV als de Levin PHEV moet zo’n 50 kilometer kunnen rijden op puur elektrische kracht. Het tweetal moet volgend jaar op de Chinese markt verschijnen, maar het jaar daarop is zo mogelijk nog interessanter.

2020 is het jaar waarin de Chinese markt gezelschap krijgt van een volledig elektrische variant van de C-HR. Bovenstaande aankondigingen maken deel uit van Toyota’s plan om omstreeks 2020 tien nieuwe geëlektrificeerde modellen op de Chinese markt te brengen. De importeur laat weten dat er officieel nog niets bekend is over een komst naar Europa, maar voegt daar wel aan toe dat dat niet betekent dat de auto niet komt. Toyota kiest ervoor om de elektrische C-HR eerst in China te introduceren omdat de EV-markt daar voorloploopt ten opzichte van Europa. Boverndien is China natuurlijk gewoon een gigantische afzetmarkt. De kans lijkt desalniettemin groot dat de auto op termijn ook hier beschikbaar komt.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen