Toyota Supra toont zich 2 weken te vroeg

De officiële onthulling van de Toyota Supra vindt pas over twee weken plaats op de American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, maar foto’s uit de productfolder van de sportieve Japanner zwerven nu al online rond.

De Toyota Supra was jarenlang een veelgeprezen sportwagen. Net na de eeuwwisseling viel het doek echter voor de rappe Japanner. Na 17 jaar is de Supra nu terug. Op de International Auto Show (NAIAS) in Detroit volgende maand wordt de gloednieuwe Supra wereldkundig gemaakt.

Voorlopige specs

Dankzij een slordige Duitse importeur weten we nu al hoe die auto eruit komt te zien. Zij publiceerden namelijk per ongeluk de productfolder van de nieuwe Supra. Wat we niet van de foto’s kunnen aflezen zijn de specificaties, maar volgens het Japanse magazine ‘Best Car’ is de Supra 4,38 meter lang – ofwel 14 centimeter korter dan z’n voorganger – en weegt het nog geen 1.500 kilo.

BMW-krachtbronnen

Omdat de Toyota Supra in de nieuwe BMW Z4 zijn evenknie heeft, weten we ook dat er zowel een vier- als zescilinder krachtbron beschikbaar wordt. De viercilinder met turbo zal goed zijn voor een vermogen van 265 pk, terwijl de 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor een vermogen aantekent van 335 pk. Beide benzinemotoren zijn van BMW. De rapste Supra sprint in 3,8 seconden van nul naar honderd, aldus ‘Best Car’ en is voorzien van een automatische versnellingsbak met acht verzetten.

Bron: www.carros.nl

Laat wat van je horen