Toyota Supra laat on-gecamoufleerde neus zien

De North American International Auto Show opent zondag 13 januari de deuren waarachter de nieuwe Toyota Supra zich schuilhoudt. Het front van de sportauto heeft echter geen geheimen meer voor ons, want op een liefhebbersblog dook deze foto op. 

Ene ‘Tommy’ deelde bovenstaande foto op supramkv.com. Het broertje van de recent onthulde BMW Z4 werd achterin een trailer gesnapt. Hoewel we de gecamoufleerde versie al meermaals zagen en zelfs reden, valt het agressieve front meteen op. Het grote gat in het midden van de neus steelt vooral de show. Veel van de overige lijnen en luchtinlaten komen overeen met Toyota’s FT-1-concept uit 2014. De vorm van de koplampen komt bijvoorbeeld identiek overeen.

Na jaren geduld te moeten hebben komt Toyota met de langverwachte vijfde generatie van de sportcoupé. Samen met BMW ontwikkelde Toyota de blauwdruk waar de Z4 en Supra uit voortvloeiden. Al snel ging ieder merk zijn eigen weg, waardoor de auto’s naar eigen zeggen hun eigen identiteit hebben. In de neus van de nieuwe Supra lepelt Toyota in ieder geval een 3.o zes-in-lijn met minimaal 340 pk vermogen. De definitieve specificaties volgen bij de onthulling. Nog zo’n dertig nachtjes slapen voor we alles weten dus.

 

Bron: autoweek.nl 

Laat wat van je horen